Papara Cüzdan uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Ülkemizde erişim engeliyle karşı karşıya kalan PayPal'ın en önemli alternatifi olarak karşımıza çıkan Papara ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabına buradan erişebilirsiniz.

Paypal'ın ülkemizde erişim engeliyle karşı karşıya kalması ardından, alternatif siteler ile uygulamalar gündeme gelmeye başladı. Papara isimli uygulama tam bu noktada devreye girerken, sadece 5 dakika içerisinde aktivsyon işlemi gerçekleştirebilmenize imkan tanıyor.


Uygulama üzerinden para alımı, para çekimi, bakiye yükleme ve gönderme işlemlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz sağlanırken, bu servis 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak hizmet vermektedir. EFT saati geçse bile bu sayede mobil uygulamanız üzerinden direk olarak karşı tarafın hesabına para gönderebilecekken, bunu mobil uygulama üzerinden sağlayabiliyorsunuz.


Papara uygulaması herhangi bir üyelik ücreti yada komisyon olmaksızın kullanılabilirken, servis üzerinden faturalarınızı ödeyebilir ve anlaşmalı firmalar ile alışveriş yapabilirsiniz. Servis kendisini hızlı, en ucuz ve güvenli bir PayPal alternatifi olarak isimlendiriyor.

ATM'den nasıl para yüklerim?

Papara hesabınıza giriş yapın ve Para Yükle sayfasından ATM seçeneğine tıklayın. Papara'nın çalıştığı bankalardan ATM'si size en yakın olanı seçin. Size gösterilen IBAN numarasına ATM'nin kartsız işlem menüsünü kullanarak para yatırın. En geç 15 dakika içerisinde hesabınıza bu tutar bakiye olarak eklenecektir.

Havale ile nasıl para yüklerim?

Papara hesabınıza giriş yapın ve Para Yükle sayfasından Banka Hesabımdan seçeneğine tıklayın. Papara'nın hangi banka hesabına havale yapmak istediğinizi seçin. Size gösterilen IBAN numarasına banka hesabınızdan havale yapın. Açıklama kısmına ise Papara Numaranızı yazmayı unutmayın.

Param hesabıma ne zaman geçer?

Siz havale ile ya da ATM'den para yükledikten sonra ekibimiz paranızı işlem yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 15 dakikada hesabınıza yükleyecektir.

7/24 para yükleyebilir miyim?

Her hangi bir zaman kavramı olmadan dilediğiniz zaman, para transferi gerçekleştirebilir ve hesaplarınıza para yükleyebilirsiniz.

Başka birinin banka hesabından para yükleyebilir miyim?

Yalnızca kendi adınıza kayıtlı bir banka hesabından havale yapabilirsiniz. Eğer başka birisi Papara hesabınıza para yüklemek istiyorsa, o kişiden Papara hesabı açmasını ve size Para göndermesini isteyebilirsiniz.

Whatsapp