Oyunculara Yönelik Asus Rog Telefonu Resmi Olarak Duyuruldu

Tayvanlı şirket Asus, oyunculara yönelik olarak geliştirdiği üst düzey donanım özelliklerine sahip yeni Asus Rog akıllı telefonunu duyurdu.

Son zamanlarda akıllı telefon üreticileri arasında moda haline gelen oyuncu telefonlarına bir yenisi daha eklendi. Oyuncu ekipmanları ve cihazları konusunda lider firmalardan biri olan Asus, duyurduğu yeni Asus Rog oyuncu telefonu ile bende varım dedi.

Asus Rog modeli firmanın oyunculara özel ekipman ve cihaz üreten Rog ailesinin yeni üyesi oldu. Agresif görünüme sahip olan telefonun arka kısmının camdan yapıldığı fakat diğer bölgelerde metal kullanıldığı belirtiliyor. Arka tarafta yer alan özel havalandırma sayesinde cihazınızın işlemcisini her zaman soğuk tutarak oyunlarda daha iyi bir performans alabileceksiniz. Ön tarafta stereo hoparlör yer alan telefonda 3.5mm kulaklık girişi de bulunuyor.

Ekran tarafında belki rakipleri gibi 120 Hz tazeleme oranı sunmasa da Asus Rog telefonu 90 Hz yenileme hızına sahip 18:9 oran sunabilen Full HD Plus çözünürlüğünde bir AMOLED ekran paneli ile birlikte geliyor. Ekranın oldukça kaliteli ve göze hoş geldiği söyleniyor.

Ayrıca telefon ile birlikte kullanılabilecek bir kontrolcü cihazı da tanıtıldı. Bu cihaz sayesinde oyunlarda farklı kontrol ayarlarını tuşlara atayarak daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabileceksiniz. Ayrıca kontrolcünün titreşim desteğine sahip olduğu da belirtiliyor.

Asus Rog içerisinde 2.96 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli en yeni ve en güçlü Qualcomm Snapdragon 845 işlemcisinin yanı sıra 8 GB RAM belleği ve 128 GB / 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Arkada yer alan çift kameralardan bir tanesi 12 MP çözünürlüğünde F/1.8 diyafram aralığına sahipken diğer yardımcı kamera ise 120 derece geniş açılı 8 MP çözünürlüğe sahip. Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.

Cihazın bütün bu üst seviye donanımına 4000 mAh kapasiteli bir pil eşlik ediyor. Cihazın belkide en avantajlı olduğu yanlardan biri bol miktarda aksesuar seçeneğine sahip olması gibi görünüyor. Cihaza ekstra soğutma sağlayan bir aksesuar tanıtan Asus, bu parça ile oyun sırasında telefonunuzun daha serin kalacağını belirtiyor. Masaüstü deneyimi sunan Samsung DeX benzeri bir ürün daha tanıtan firma bununla birlikte 4K monitör, klavye ve fare gibi birimler kullanarak TV üzerinden cihazı kullanabileceğiniz belirtiyor.

Asus Rog fiyatı şuan için belli değil. Cihazın özellikleri düşünüldüğü zaman pekte ucuz bir cihaz olacağını söyleyemeyiz. Aksesuarlarında fiyatlarının pahalı olacağını düşünüyoruz. Fakat AeroActive Cooler aksesuarının kutudan çıkacağını belirtmemiz gerekiyor. Önümüzdeki aylarda piyasadaki yerini alacak olan telefonun ülkemize gelip gelmeyeceğini şuan için bilmiyoruz.

Whatsapp