OxygenOS 5.1.6 Güncellemesi OnePlus 5 ve 5T İçin Dağıtıldı

İçerisinde Project Treble desteği ve Ekim ayı güvenlik yaması bulunan OxygenOS 5.1.6 güncellemesi OnePlus 5 ve OnePlus 5T için OTA üzerinden dağıtıldı.

OnePlus birkaç ay önce hem OnePlus 5 hemde OnePlus 5T için Project Treble desteği vereceğine dair bir açıklama yapmıştı. Her iki cihaza Haziran ayında dağıtılan açık beta güncellemesi ile Project Treble desteği eklenmişti.

Kararlı sürüm yazılım kullanan kişiler ise bu güncellemeyi şuana kadar almamıştı. Bugün firma tarafından yapılan açıklamaya göre içerisinde Project Treble desteği ve Ekim ayı android güvenlik yaması bulunan yeni bir kararlı sürüm güncellemesi her iki cihaz içinde dağıtılmaya başladı.

Hindistan'da yaşayan kullanıcılar için VoLTE özelliğini aktif eden bu güncelleme diğer ülkelerdeki kullanıcılar içinde Bluetooth bağlantısında iyileştirme, Project Treble desteği ve Ekim 2018 tarihli en yeni güvenlik yamasını beraberinde getiriyor.

Eğer sizde ülkemizde ithalatçı firma garantisi ile satılan OnePlus 5 veya OnePlus 5T modellerinden herhangi birini kullanıyorsanız ve içerisinde kararlı sürüm yazılımı yüklü ise cihazın ayarlar menüsünden sistem güncellemeleri kısmına girebilir ve OxygenOS 5.1.6 güncellemesini kontrol ederek cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Bilmeyenler için Project Treble özelliği cihazın yazılım ve donanımını birbirinden ayırarak firmalara güncelleme imkanı sunan bir özelliktir. Yani siz donanım için bir güncelleme yapmadan sadece yazılımı güncelleyebileceksiniz. Bu sayede firmaların çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde yeni işletim sistemi güncellemelerini cihazlara sunması hedefleniyor.

Whatsapp