Orta Seviye Kirin 670 İşlemcisinin Özellikleri Ortaya Çıktı

Huawei'nin yeni geliştirdiği orta seviye Kirin 670 işlemcisinin özelliklerine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Huawei'nin geliştirmekte olduğu yeni orta üst seviye bazı modellerinde henüz duyurulmamış olan Hisilicon Kirin 670 yonga seti kullanılacağına dair çeşitli söylentiler dolaşıyor. Huawei akıllı telefonları son zamanlarda sadece Kirin işlemcilerini kullanmaya başladı. Bu durum, firmanın işlemci üreten bölümünün hızlı bir şekilde gelişmesine önemli katkı sağladı. Sızdırılan Kirin 670 işlemcisinin özelliklerine bakıldığı zaman bunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Endüstri kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Kirin 670'in kendi yapay zeka (NPU) desteğine sahip olacak. Bu özellik, amiral gemisi işlemci olan Kirin 970'de sergilenen mimari ile aynıdır. Buradan anladığımız kadarıyla Huawei yeni işlemcisiyle beraber yapay zeka desteğini orta seviye işlemcilere de getirecek.

Buna ek olarak, orta seviye Kirin 670 yonga setinin içerisinde, iki adet Cortex-A72 çekirdeği ve dört adet Cortex A-53 çekirdeğinin bulunacağı belirtiliyor. Bu mimari geçtiğimiz yıllarda kullanılan üst seviye Kirin 950 ile aynıdır. 12nm TSMC FinFet üretim sürecinden geçecek olan işlemci Arm Mali G-72 grafik birimi ile beraber gelecek. Bu grafik birimi ilk kez Kirin 970 işlemcisinde kullanılmıştı.

Şuanda Kirin 659 işlemcisi Kirin 6xx serisindeki en son işlemcidir. Kirin 659, sekiz çekirdekli Cortex-A53 mimarisinin yanı sıra Mali T830 MP2 grafik birimi kullanmaktadır. Bu nedenle sızdırılan Kirin 670 yonga setinin önceki modele göre performansta önemli bir iyileşme sağlayacağını söyleyebiliriz. Yeni yonga setinin ne zaman yeni akıllı telefonlarda kullanılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Whatsapp