Orta Seviye Cihazlara Taze Kan Snapdragon 675 Tanıtıldı

Dünyada şuan için Android pazarında tekel diyebileceğimiz işlemci üreticisi Qualcomm, yeni nesil özelliklere sahip Snapdragon 675 işlemcisini duyurdu.

Mobil işlemci üreticisi Qualcomm bugün yaptığı yeni bir duyuru ile orta seviye cihazların gücüne güç katacak olan Snapdragon 675 işlemcisini resmi olarak tanıttı. Özellikle sahip olduğu fotoğrafçılık ve yapay zeka özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanacak olan Snapdragon 675 ayrıca özel oyun geliştirmeleri sayesinde oyun keyfinizi en üst düzeye çıkartacak.

Yeni işlemcinin mevcut Snapdragon 670 işlemcisinin devamı olarak düşünebiliriz. Snapdragon 675 sahip olduğu 11nm üretim süreci ve 6. nesil Adreno grafik biriminin yanı sıra sekiz çekirdekli yapısı ile gerek günlük kullanım gerekse oyunlarda akıcı bir deneyim sunabilecek.

Snapdragon 675 sahip olduğu Vulkan API ve OpenGL 3.2 desteği piyasadaki çeşitli oyun motorlarıyla (Unreal Engine 4, Unity, Messiah, NeoX) en iyi şekilde çalışmak üzere geliştirilmiş diyebiliriz.

Qualcomm tarafından duyuru sırasında yapılan açıklamalara göre Snapdragon 670'e kıyasla yeni işlemci %30 civarında daha hızlı bir şekilde oyunları açabiliyor. Ayrıca web'de gezintinin %35 civarında daha hızlı olduğu söyleniyor. Bokeh efektinin yanı sıra geniş açılı bir kamera içinde destek veren Snapdragon 675 işlemcisi önde 3 ve arkada 3 olmak üzere toplamda 6 kamerayı destekliyor.

Arka tarafta 480 fps ağır çekim video desteği ve 4K video kaydı gibi özelliklere destek verecek olan Snapdragon 675 ayrıca yapay zeka desteği ile beraber kamera konusunda kullanıcıları bir hayli memnun edecek gibi görünüyor. Yeni işlemcinin 2019 yılı başlarında piyasaya çıkacak olan orta seviye cihazların birçoğunda kullanılacağı düşünülüyor.

Whatsapp