Oreo'nun kullanım oranı artsa da, lider gene Nougat

Android dünyasının en son ana sürümü olarak karşımıza çıkan 8 Oreo, bir türlü tüketiciler tarafından beğenilmezken düşük kullanım oranıyla şaşırtıyor.

Mobil işletim sistemi dünyasının lider ismi olarak karşımız çıkan Google firması, mevcut Android sürümlerinin güncel kullanım oranlarını yayınladı. 16 Nisan tarihi itibariyle basına servis edilen bu verilerde yedi günlük aktiflik oranı temel alınırken, sadece Google Play Store'a bağlanan cihazların raporda temsil edildiğini belirtelim.

Yayınlanan rapora göre muhteşem bir artışla bu ayın en önemli isminin Oreo olduğunu belirtsekte, aslında durumun bu kadar kolay olmadığını ve sadece yüzde 4.6'ya kullanım oranını arttırdığını söyleyebiliriz. Tam 8 aylık dönem öncesinde kullanılmaya başlanılan ve yayınlanan bu işletim sistemi sürümünde yaşanan bu artışın aslında bir başarı olmadığını sanıldığının aksine başarısızlık olduğunu söyleyebiliriz.

Oreo işletim sistemini de kendi içerisinde incelediğimizde en son sürümün kullanım oranının sadece yüzde 0.5 olması da bir hayal kırıklığı olarak karşımıza çıkıyor. Nougat işletim sistemi sürümü Android dünyasının yüzde 30.8'i tarafından tercih edilirken, son iki ay içerisinde kullanım oranını yüzde 2.3 oranında arttırdığı görülüyor.

Marshmallow işletim sistemi sürümünde kullanım oranı yüzde 2'lik kayıpla yüzde 26'ya kadar gerilerken, Jelly Bean sürümü 4.5'de kalıyor. Son olarak ise Gingerbread ve Ice Cream Sandwich sürümlerinin kullanım oranlarının sadece yüzde 1 olduğunu sizlere hatırlatalım.

Whatsapp