Oreo Tabanlı EMUI 8.0, Huawei Mate 9 ve P10 Serilerine Geliyor

Huawei, Mate 10 tanıtımı ile birlikte, yazılım güncelleme konusuna odaklsnduğını, Mate 9 ve P10 Serilerine için duyurduğu Android 8.0 Oreo Tabanlı EMUI 8.0 arayüzü güncellemesi ile gösterdi.

Çinli üretici Huawei, dün yeni akıllı telefonları Mate 10, Mate 10 Pro ve Mate 10 Porsche Design modellerini Android 8.0 Oreo ile birlikte resmi olarak duyurdu. Şirket, ayrıca EMUI 8.0 arayüzünün son sürümünü alacak cihazlar listesine Mate 9, Mate 9 Pro, P10 ve P10 Plus'ı da eklediğini açıkladı. Phablet serisi akıllı telefonlar Mate 9 ve Mate 9 Pro, Mate 10 serisi piyasaya sürüldükten üç dört hafta sonra, yeni güncellemeyi alacak. P10 serisi ise yakın gelecekte Android 8.0 Oreo tabanlı EMUI 8.0 güncellemesini alacak. 

Huawei, EMUI 8.0 yüklü cihazların daha hızlı uygulama başlatma ve daha iyi güç yönetimi yapacağını duyurdu. Şirket içi test sonuçlarına göre, performans % 12 oranında iyileştirilmiş. 

Kullanıcı arabirimi, mavi ışık filtresini açmak için bir öneri gibi, ortam ve kullanıcı etkileşimine dayalı özellikleri de önerecek. EMUI 8.0, ilgili uygulama için elbette bu özellik ile uyumluysa, bölünmüş ekranda bildirimleri açmayı da teklif edecek.

Maalesef, Huawei Mate 9 kamerası gerçek zamanlı akıllı sahne tanıma özelliğini almayacak, ancak diğer AI özelliklerinin çoğunun güncellemenin bir parçası olması bekleniyor. Huawei'nin yaptığı değişiklikler aslında genel olarak yapısal değişiklikler. Bu nedenle Emotion Kullanıcı Arayüzü, aynı temel tasarıma büyük bir değişiklik yapmadan sadık kalacak.

Duyuruda ayrıca güvenlik güncellemelerinden de bahsedildi. Üstün nitelikli Huawei cihazları her ay Android güvenlik yamalarını alacak ve orta seviye telefonlar bu güncellemeleri her iki ayda bir alacak. Giriş seviyesi akıllı telefon modelleri ise her üç ayda bir güncellenecek. 

Whatsapp