Oppo'nun Yeni Arayüzü ColorOS 5.2 Sürümünün Özellikleri Duyuruldu

Oppo tarafından geliştirilen ColorOS arayüzünün en yeni sürümü ColorOS 5.2 sürümünde yer alan yenilikler firma tarafından paylaşıldı.

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, dün Çin'de en yeni akıllı telefonu Oppo R17'yi duyurdu. Yeni telefonun 18 Ağustos'ta satışa sunulacağı açıklandı. Oppo ayrıca yeni telefonu ile beraber yeni arayüzünü de duyurmuş oldu. ColorOS adı verilen ve Oppo tarafından Android işletim sistemli cihazlarda kullanılmak üzere geliştirilen bu arayüzün en yeni sürümü olan ColorOS 5.2 güncellemesi Oppo R17 ile beraber duyuruldu.

Color OS 5.0 bu yıl Mart ayında R11 ve R11 Plus lansmanı ile beraber duyurulmuştu. Şirket geçen ay ColorOS 5.1 sürümüni yayınlanmıştı. Şimdi ise ColorOS 5.2 güncellemesinin dağıtılacağı belirtildi. Android 8.1 Oreo işletim sistemi üzerinde çalışan ColorOS 5.2 arayüzü ile birlikte ses kayıtlarını metin olarak düzenleyebileceğiniz oldukça dikkat çekici bir özellik yazılıma eklenecek.

ColorOS 5.2 Özellikleri


  • Akıllı Asistan: Nesne tanıma, kod tarama, uygulama tahmini, ödeme ve akıllı sürüş modu gibi birçok alanda size yardımcı olacak.
  • Güvenlik - Oppo kendi geliştirdiği en yeni güvenlik önlemlerine ColorOS 5.2 ile devam ediyor. Yüz tanıma ile güvenlik yöntemi de bu sürümde yer alacak.
  • Bölünmüş Ekran - Kullanıcılar artık üç parmak hareketi ile bölünmüş ekran moduna girebilecek. Dilerseniz yine üç parmak hareketi ile bölünmüş ekran modundan çıkabileceksiniz.
  • Oyun Modu - Kendi isteğinize göre özelleştirebilmeniz için oyun moduna yeni özellikler eklendi.

Şuan için Oppo R17'de yüklü olarak geleceği belirtilen ColorOS 5.2 güncellemesinin yakın zamanda diğer birçok Oppo cihazına OTA üzerinden dağıtılması bekleniyor.

Whatsapp