Oppo'nun Selfie odaklı R9 serisi ne kadar sattı

Oppo, geçtiğimiz seneye damga vuran R9 serisi modellerinin satış rakamlarını açıkladı.

Geçtiğimiz sene Çinli firmalar oldukça yüksek satış rakamları ile global pazarda önemli bir yere sahip oldular. Samsung ve Apple, global pazarda ilk iki sıradaki yerini korurken, daha sonra ise Çinli firmaların ezici üstünlüğünü görmekteyiz. Oppo da Çin'in yükselen firmalarından birisi olurken, geçtiğimiz sene global pazarı dördüncü sırada tamamladı.

Bir çok akıllı telefon modelini geçtiğimiz sene sunan Oppo'nun en önemli modelleri arasında R9 serisi yer alıyor. Geçtiğimiz sene başlarında Oppo, R9 ve R9 Plus adındaki iki model ile karşımıza geldi. Selfie odaklı olarak ön kameraları ile dikkat çeken cihazlar özellikle de Çin'de büyük ilgi gördü. 

Ayrıca firma geçtiğimiz sene Ekim ayında da bu iki cihazın biraz daha güncel versiyonları olarak Oppo R9s ve R9s Plus'ı resmi olarak duyurmuş ve sonrasında da satışa çıkarmıştı.

Oppo önemli bazı açıklamalar gerçekleştirdi. Bunlardan birisi de Oppo R9, R9 Plus, R9s ve R9s Plus'dan oluşan R9 serisinin şu ana kadar 20 milyondan fazla satmış olması. Bu Oppo için oldukça büyük bir başarı anlamına geliyor.

Ayrıca geçtiğimiz ay içerisinde Oppo, R9s modelinin yeni kırmızı renkli versiyonunu da gün yüzüne çıkarmıştı. Bu cihaz renk dışında diğer versiyonlarla farklılık içermiyor.

Bakalım bu sen firmadan hangi donanım özelliklerine sahip akıllı telefonlar gelecek. Bu cihazlar arasında Oppo R10 ve R10 Plus'ın da yer alması bekleniyor.

Whatsapp