Oppo'nun R9 akıllı telefonuna Çin'de ilgi oldukça fazla

Oppo, geçtiğimiz 2016 ilk çeyrekte R9 modelinin yardımı ile dünya genelinde dördüncü sırada yer aldı.

Çinli akıllı telefon üreticileri bir çok yeni model ile 2016'da da iddialı olduklarını gösterirken, özellikle de Oppo bu firmalar arasında dikkat çeken teknoloji devlerinden bir tanesi de yeni bir çok cihaz sunan firmanın Oppo R9 ve Oppo R9 Plus adındaki akıllı telefon modelleri büüyk ilgi görmekte.

Oppo, 2016 ilk çeyrekte Lenovo, Xiaomi gibi güçlü rakiplerini geride bırakmış ve dünya genelinde satış rakamları ile dördüncü sırada kendine yer bulmuştu. Ayrıca firma anavatanı Çin'de offline satışlarda liderliği de almıştı.

Gelen bilgilere göre Oppo'nun aylık R9 akıllı telefon üretim kapasitesi oldukça dikkat çekici. IHS adındaki pazar araştırma şirketinden Kevin Wang'dan gelen rapora göre Oppo'nun Aylık R9 akıllı telefon üretim kapasitesi 2 milyon seviyesinde.

Çinli iki büyük firma olan Xiaomi, Mi 5 adındaki, Huawei ise Mate 8 adındaki akıllı telefon modellerini Çin'de sunmaktalar ve bu iki modelin de 700.000 seviyesinde aylık üretimlerinin olduğu belirtilmekte.

Oppo R9, 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelirken, bu yeni akıllı telefonun ölçüleri ise 151.8 mm x 74.3 mm x 6.6mm olarak belirlenmiş.

Yonga seti Çinli MediaTek tarafından üretilen 4 * 2Ghz Cortex-A53 + 4 * 1Ghz Cortex-A53 şeklinde sekiz çekirdekli işlemcili Helio P10 olarak yer alıyor ve 4GB sistem belleği ile gelen yeni akıllı telefonun dahili veri kapasitesi de 64GB olarak belirlenmiş. Ayrıca Oppo R9 akıllı telefon çift SIM kart ve microSD desteği ile geliyor.

Akıllı telefonun arka yüzünde 16MP kamera ve ön yüzünde de 13MP kamera bulunuyor. 2.850mAh batarya içeren Oppo R9'un işletim sistemi ise Google Android 5.1.1 Lollipop olarak belirlenmiş.

Whatsapp