Oppo'nun katlanabilir akıllı telefonu ortaya çıktı

Çinli teknoloji devi Oppo, geliştirdiği teknolojilerle ilerleyen döneme damgasını vurabilir.

Akıllı telefon pazarında gelişmeler dur durak tanımıyor ve ilerleyen dönemde sunulacak olan ve henüz hayata geçmemiş yenilikler firmalar tarafından çoktan masaya yatırılmış durumda. Akıllı telefon pazarı açısından bakıldığında üstünde durulan konulardan bir tanesi de katlanabilir ekranlar olmakta.

Bir çok firmanın katlanabilir ekran teknolojileri üzerinde çalıştığını biliyoruz. Özellikle de Güney Kore devi Samsung'un ismi bu konuda sıkça geçerken, ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli olarak da Galaxy X'in gelecek sene pazarda yerini alabileceği ifade edilmekte. Bu cihazın 4K çözünürlüğünde ve katlanabilir yapıya sahip ekran içerebileceği ifade ediliyor.

Ancak Samsung, bu alanda yalnız değil ve görünüşe göre rakiplerinden birisi de Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo olmakta.

Oppo'nun ismi özellikler son dönemde oldukça ön plana çıkmıştı. Super VOOC adındaki hızlı şarj teknoloji ile adından söz ettiren firma, satış rakamları ile de geçtiğimiz 2016 ilk çeyrekte Samsung, Apple ve Huawei'nin ardında dördüncü sırada yer almasını bilmişti.

Oppo'nun katlanabilir ekrana sahip ve prototip aşamasındaki akıllı telefonun görseli ortaya çıktı. Ortadan ikiye katlanabilen akıllı telefon açıldığında ise tek bir ekranmış gibi kullanılabilme özelliğine sahip gibi görünüyor.

Henüz Oppo'nun katlanabilir akıllı telefonunu ne zaman sunacağına dair bilgi bulunmazken, çok da yakın olmayacağını belirtelim.

Whatsapp