Oppo, Xiaomi'yi geride bırakarak dördüncü sıraya yerleşti

Çinli firmaların yükselişi sürerken, kıyasıya rekabet devam ediyor.

Akıllı telefon pazarı büyük çekişmelere sahne oluyor ve özellikle de geçtiğimiz dönemde ucuz ve kopya akıllı telefonlarla mücadele eden Çinli firmaların son dönemde özgün tasarımlar, metal kasa, üst düzey donanım özellikleri ile sundukları cihazlar dünya genelinde oldukça fazla ilgi görmeye başlamıştı.

Pazarda dengeler oldukça değişken olsa da özellikle ilk iki sıra uzun süredir, sabitlenmiş bir şekilde karşımıza geliyor. Geçtiğimiz 2015 senesine baktığımızda Samsung lider, Apple ikinci ve Huawei de üçüncü sırada yer almıştı. Daha sonra Lenovo, Xiaomi gibi Çinli firmaların ağırlığını görmekteyiz.

Diğer taraftan geçtiğimiz 2016 ilk çeyrek için de bilgiler gelirken, farklı araştırma şirketleri raporlarını sunuyorlar ve bir rapor da Gartner'dan geldi.

Bu yeni rapora baktığımızda beklenildiği üzere Güney Kore devi Samsung yine zirvede. Firma 81.1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Apple ise yine ikinci sırada ve Cupertino merkezli firma 51.6 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. 

Daha sonra ise Çinli firmaları görmekteyiz. Huawei yine üçüncü sırada ve 28.8 milyon akıllı telefon satışını gerçekleştirmiş. Dördüncü sırada ise Oppo'yu görüyoruz. Bu firma özellikle de Oppo R9 / R9 Plus modellerinin yardımı ile bu başarılı sonuca ulaştı. Firma 2016 ilk çeyrekte 16.1 milyon akıllı telefon sattı.

Bir başka Çinli firma Xiaomi ise 15 milyon satış rakamı ile beşinci sırada. Çinli firma özelilkle yeni Xiaomi Mi 5 akılısı ile ikinci çeyrekte bakalım hangis sırada olacak...

Whatsapp