Oppo R17 Daha Küçük Çentiğe Sahip Bir Ekran Kullanacak

Çinli Oppo'nun yeni üst seviye cihazlarından Oppo R17'de tek ön kameralı ufak çentiğe sahip bir ekran tasarımı kullanılacak

Oppo R17 geçtiğimiz haftalardan bu yana sıkça gündeme gelmeye başladı. Cihazın canlı bir görüntüsü kısa süre önce TENAA kayıtlarında ortaya çıkmıştı. Oppo R17'nin ortaya çıkan belgeler ve görüntülerinin ardından en net render görüntüsü bugün ünlü bir tasarımcısı tarafından paylaşıldı. Aşağıdaki görselden görebileceğiniz tasarım sızıntılardan yola çıkarak oluşturulmuş en gerçekçi ve en net render görüntüsüdür.

Cihazın genel tasarımına bakıldığı zaman ön tarafta en dikkat çeken detay şüphe yok ki daha ufak ve farklı görünüme sahip olan çentik diyebiliriz. Andy Rubin’in firmasının piyasaya sürdüğü Essential telefonuna benzer tek ön kameralı ufak çentiğe sahip olduğu görülen Oppo R17 bu sayede kullanıcılara daha fazla kullanılabilir ekran alanı sunmuş olacak.

Kameranın hemen üstünde çok ince bir çizgi halinde ahizenin konumlandırılmış olduğu düşünülüyor. Çentikli ekran tasarımlarını sevmeyen kullanıcıların bu cihaza ılımlı bakacağını düşünüyoruz.

Fotoğraflarda daha önceki sızıntılarda olduğu gibi herhangi bir parmak izi okuyucusunun varlığı görülmüyor. Bu cihazda büyük ihtimalle güç butonunda veya ekrana gömülü bir parmak izi okuyucusu kullanılacak. Belkide Çinli firma hiç parmak izi okuyucusu kullanmadan gelişmiş yüz tanıma ile cihazı güvende tutmayı amaçlıyor olabilir.

Yatay olarak yerleştirilmiş çift arka kameralar cihazın köşesine konumlandırılmış. Arka kasanın ortasında ise klasik olarak görmeye alıştığımız Oppo logosunun varlığı dikkat çekiyor. Yakın zamanda ülkemize resmi olarak gireceği iddia edilen Oppo'nun umuyoruz ki bu tarz yeni modelleri de ülkemizde satışa sunulur.

Whatsapp