Oppo, önemli modeli R9'un yeni versiyonu bu sene sonunda pazara sunacak

Oppo bu sene önemi modellerle pazarda yer almaya devam edecek...

Çinli akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Oppo, 2016'ya oldukça iyi bir giriş yaparken, akıllı telefon pazarında yükseliş göstermiş ve Lenovo, Xiaomi gibi Çin'in büyük teknoloji devlerini geride bırakarak, global pazarda satış rakamları ile ilk 5 içerisine germişti.

Firma, 2016 ilk çeyrekte akıllı telefon pazarında satış rakamları ile Samsung, Apple, Huawei'nin ardında dördüncü sırada yer aldı ve bu durum için en büyük destekçinin ise Oppo'nun geçtiğimiz Mart ayında resmi olarak duyurduğu ve sonrasında da satışa sunduğu Oppo R9 adındaki cihazı oldu.

Bu akıllı telefon Oppo R9 adı ile sadece anavatanı Çin'de cihazı satışa sunarken, global pazarda ise Oppo F1 Plus adı ile satışa çıkmıştı. Hatta kısa süre önce Oppo F1 Plus Barcelona Edition olarak da yeni bir versiyon sunulmuştu.

Tayvan üzerinden gelen bilgilere göre Oppo, bu akıllı telefonun halefi olarak gelecek olan Oppo R9s üzerinde çalışmalara çoktan başlamış durumda. Bu akıllı telefon Oppo R9s adı ile gelecek ve Oppo R9'a benzer ince metal kasa ile sunulacağı ifade ediliyor.

Raporlara göre yeni Oppo R9s akıllı telefon Qualcomm tarafından geliştirilen yonga setinden güç alacak. Ancak henüz kesin olarak hangi yonga seti olacağına dair bilgi ise bulunmuyor. 

Bu yeni akıllı telefon, firmanın geliştirdiği hızlı şarj teknolojisi Super VOOC ile de sunulabilir. Bu teknoloji ile 2.500mAh batarya sadece 15 dakikada şarj edilebiliyor.

Whatsapp