Oppo, internet dışı satış rakamlarında zirvede yer alıyor

Çin'de Mart ayında Oppo, mağaza satışlarında ilk sırayı aldı

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin büyük bir çekişmeye sahne olurken, özellikle de Samsung ve Apple gibi global pazarın en önemli üreticileri bu büyük pazara büyük önem vermekte hem global ürünlerini bu pazarda sunarken, büyük akıllı telefon üreticileri ayrıca Çin için özel olarak tasarladıkları modellerini satışa sunuyor.

Mart ayı verilerine dair bilgiler gelirken, oldukça ilginç detayların da göründüğünü söyleyebiliriz. Şu anda internet üzerinden ya da fiziksel mağazalardan akıllı telefonlar alınabilirken, her geçen gün teknoloji meraklıları daha çok internete kayıyor. Ancak fiziksel mağazalar da kullanıcıların cihazları deneme fırsatını sunmalarından dolayı tercih edilmekte.

Çin'e baktığımızda ise Mart ayına dair istatistikler gelmi durumda ve Oppo şaşırtıcı bir biçimde offline satışlarda liderliği aldı. Bağımsız araştırma şirketi Sino MR'den gelen bilgilere göre Çin pazarında Mart ayında offline satışlarda Oppo %13 ile lider. Vivo ise %12.1 ile ikinci sırada ve daha sonra da Apple gelmekte.

Apple'ın Çin, Mart offline satış pazar payı %11.3 ve Huawei dördüncü durumda iken, Güney kore devi Samsung ise sadece %6.7 oranına sahip. 

Oppo'nun başarısında Oppo R9'un payı büyük ve bu akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran, sekiz çekirdekli işlemcili MediaTek Helio X10 yonga seti, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, 13MP arka kamera, 16MP ön kamera, Google Android 5.1 Lollipop mobil işletim sistmi özelliklerine sahip.

Whatsapp