Oppo Ekran İçi Ön Kameraya Sahip İlk Telefonunun Videosunu Paylaştı

Oppo'nun yeni çerçevesiz tasarıma ve ekran içi ön kameraya sahip akıllı telefonu bugün paylaşılan bir tanıtım videosu ile ortaya çıktı.

Birkaç gün önce Oppo, 26 Haziran - 29 Haziran tarihleri ​​arasında Çin'de gerçekleşecek olan teknoloji etkinliğinde yeni bir akıllı telefon modelini duyuracağını açıklamıştı. Tanıtıma sayılı günler kala şirket yeni modeli ile ilgili ilk resmi videoyu sosyal medya hesaplarından yayınlamaya başladı.

Çinli üretici yayınladığı videoda bugüne kadar piyasaya sürdüğü farklı ön kamera tasarımına sahip olan akıllı telefon modellerini gösterirken son olarak yeni akıllı telefonunda yer verdiği ekran içi ön kamerayı gözler önüne seriyor.

Ekranın altına yerleştirilen ön kamera dışarıdan bakıldığında kullanıcıya gözükmüyor ve bu sayede tamamen çerçevesiz ve gerçek bir tam ekran deneyimi kullanıcılara sunulmuş oluyor. Bu sayede akıllı telefon üreticileri çok daha yüksek ekran kasa oranına sahip akıllı telefon modellerini piyasaya sürerek kullanıcılarını mutlu etmeye çalışıyor.

Daha öncesinde sayısız ilklere imza atan akıllı telefon üreticisi Oppo bu yeni telefonuyla da adından söz ettirecek gibi görünüyor. Ülkemizde de resmi olarak satışta olan Oppo cihazlarına bir yenisinin daha eklenmesini merakla bekliyoruz.

Diğer taraftan Oppo ön kamerayı telefonun ekranına yerleştiren teknoloji üzerinde çalışan tek akıllı telefon üreticisi değil. Xiaomi, Vivo ve Samsung gibi diğer üreticiler de aynı şekilde ekrana gömülü ön kamera üzerinde çalışıyor.

İlk olarak Oppo'nun bu teknolojiyi duyurmasından birkaç saat sonrasında hatırlayacağınız üzere bir diğer Çinli şirket olan Xiaomi'de kendi ekran içi ön kamera teknolojisini Oppo ile benzer şekilde bir video ile duyurmuştu.

Whatsapp