Oppo, Çin'de liderliği aldı

Oppo, Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi oldu...

Akıllı telefon pazarı günden güne gelişmeye devam ederken, sahip olduğu nüfus yoğunluğu ile Çin, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olurken, global pazarda faaliyet gösteren Samsung, Apple, HTC, Sony, LG gibi bir çok firma bu ülkeye büyük önem veriyor.

Ayrıca Çin'de oldukça fazla sayıda akıllı telefon üreticisi de bulunurken, bunlar arasında Huawei, Xiaomi, Lenovo, Oppo, vivo gibi sayısız firma bulunmakta. 

Global pazara bakıldığında bir süredir Samsung'un liderliğini görüyoruz. Güney Kore merkezli firma satış rakamları ile zirvede yer alırken, arkasından gelen isim ile Apple olmakta. Apple, iPhone adındaki, modelleri ile zirvede. Üçüncü sırada ise Çinli Huawei yer alıyor.

Çin'e dönecek olursak eğer, Haziran itibari ile Oppo liderliği almış durumda. Firma %23 oranında pazar payına ulaşırken, özellikle de Oppo R9 adındaki firmanın amiral gemisi akıllısı başı çekiyor. Oppo'nun ardından Huawei geliyor ve bu firma da %17.4 oranına sahip. Apple %12 ile üçüncü sırada yer alırken, Samsung ise Çin'de sadece %6.8 pazar payına sahip.

Oppo, büyük bir başarı yakaladı ve Counterpoint üzerinden gelen grafiğe baktığımızda özellikle son iki sene de büyük bir çıkış yakaladığını görüyoruz.

Firmanın bu sene sunduğu Oppo R9, 5.5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, MediaTek Helio P10 yonga seti, 13MP arka kamera, 16MP ön kamera, Android 5.1 Lollipop mobil işletim sistemi özellikleri ile sunulmuştu.

Whatsapp