Oppo Bütçe Dostu Realme 2 Modelini Duyurmaya Hazırlanıyor

Çinli Oppo, Realme modelinin ardından bütçe dostu serinin devamında Realme 2 modelini duyurmaya hazırlanıyor.

Bu yılın başlarında Oppo, kullanıcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan bütçe dostu Realme akıllı telefonunu duyurmuş ve ardından piyasaya sürmüştü. Şimdi ise gelen yeni bilgiler firmanın bu ilgi gören modelini devam ettirerek Realme 2 modeli üzerinde çalıştığını gösteriyor. Realme 2 ile ilgili resmi duyuru öncesinde, akıllı telefonun görseli firmanın resmi sitesi üzerinde yayınlandı ancak daha sonra yayınlanan görsel siteden kaldırıldı.

Yanlışlıkla yayınlandığı düşünülen görselde cihazın ön ve arka tasarımı net bir şekilde gözler önüne serilmiş oldu. Bununla birlikte Realme 2 modelinin teknik özelliklerine ilişkin halen bir bilgi bulunmuyor. En azından telefonun çift arka kamera kurulumu ile geleceğini söyleyebiliriz. Realme 1 modelinde tek arka kamera bulunuyordu.

Yayınlanan görüntüde Realme 2'nin arka panelinin elmas benzeri bir dokuya sahip olacağını görüyoruz. Buda arka tarafta Realme 1'e benzer bir tasarımın kullanılacağını gösteriyor. Kameraların hemen yanında LED flaş dikkat çekerken belkide en önemli detayın parmak izi okuyucusu olduğunu söyleyebiliriz. Realme 1 modelinde parmak izi okuyucusu kullanılmamıştı.

Realme 2'nin ön tarafına gelecek olursak Realme 1'den farklı olarak çentikli bir ekrana sahip olacağını söyleyebiliriz. Bu sayede kullanıcılara daha geniş bir ekran alanı sunulabilecek. Görüntüden yola çıkarak ses ve güç tuşlarının sağ tarafta yer aldığını söyleyebiliriz. Telefonun teknik özellikleri şuan için bilinmese de Realme 2'nin Realme 1 modelinde kullanılan MediaTek MT6771 Helio P60 işlemcisini kullanması bekleniyor.

Diğer taraftan 6.23 inç boyutunda 2280 x 1080 piksel Full HD + çözünürlükte ekran ve 6 GB RAM belleğinin bu cihazda kullanılması bekleniyor. Fiyat konusunda şuan için kesin bilgiler bulunmasa da telefonun 250 dolar civarında bir fiyata sahip olması bekleniyor. Mi A2 modeline rakip olarak piyasaya sürülecek olan Realme 2 modelinin çok yakında duyurulması bekleniyor.

Whatsapp