Oppo, 23 Şubat'ta 10x Optik Zoom'lu Telefonunu Tanıtabilir

Oppo, 23 Şubat'ta bir etkinlik düzenleyecek bu etkinlikte, 10x hibrit optik zoom yeteneğine sahip bir akıllı telefon duyurusu yapabilir.

16 Ocak tarihinde Çin'in Pekin kentinde düzenlenen bir konferansta, Vivo ve OnePlus ile birlikte BBK Electronics'in bir markası olan Oppo, akıllı telefon kamera teknolojisindeki son dönüm noktasının, 10x hibrit optik zoom olacağını açıkladı. Uygun fiyatlı modelleri ile dikkat çeken şirket, 10x hibrit optik zoom teknolojisinin ticari ve seri üretim için olgunlaştığını doğruladı.

Şimdi, Çin merkezli şirket, MWC öncesi 23 Şubat'ta bir etkinlik düzenleyeceğini ve bu etkinlikte, yeni teknolojiyi bir kez daha büyük bir izleyici kitlesine sunabileceğini açıkladı. Şimdiye kadar, söz konusu teknoloji gerçek veya prototip herhangi bir cihaz üzerinde gösterilmedi, ancak MWC öncesindeki etkinlikte, bunun için gerçek bir şans bulabiliriz. Muhtemelen, aynı cihaz üzerinde Oppo'nun mevcut sensörlere göre ekranda 15 kat daha fazla alanı kapsayan yeni ekran altı parmak izi tarayıcı teknolojisi de yer alabilir.

OPPO’nun yeni 10x hibrit optik zoom teknolojisi, ilk olarak MWC 2017’de tanıtılan 5x optik zoom teknolojisi üzerinde yapılan geliştirmelerle elde edildi. Yeni 10x hibrit optik zoom teknolojisi, bir süper geniş açılı sensör, ultra net bir ana sensör ve bir telefoto lens içeren üç kameralı bir yapıya sahip. 

Kullanıcıların kolayca net ve güzel fotoğraflar çekmelerine yardımcı olmak için ultra net ana kamera ve telefoto kamera üzerine İkili Optik Görüntü Sabitleme (OIS) de eklenmiş. Kameranın eşdeğer odak uzaklığı 15,9 - 159 mm ve bu sayede, kullanıcıların çok geniş açılı kompozisyondan telefotoya kadar çok sahneli kompozisyon oluşturma gereksinimlerini karşılayabiliyor.

Oppo’nun yeni 10x hibrit optik zoom teknolojisinin ilk olarak Oppo'nun bir sonraki NEX akıllı telefonu veya OnePlus 7 ile bitlikte piyasaya sürüleceği belirtiliyor. 

Whatsapp