OnePlus'ın Yeni Telefonu, Kablosuz Şarj Özelliği ile Gelebilir

OnePlus hayranlarının rn çok beklediği özellikler arasında yer alan kablosuz şarj özelliği, şirketin bir sonraki akıllı telefon modelinde yer alabilir.

Qi kablosuz şarj standardını geliştirmek ve kullanımını genişletmek amacıyla, The Wireless Power Consortium (WPC) adlı şirketler grubu kurulmuştu.

The Wireless Power Consortium üyelerinden bazıları Apple, Samsung, Huawei, ZTE, Panasonic ve Sony şirketleriydi. Şimdi, muhtemelen Oppo ve OnePlus'un gelecekteki akıllı telefonlarının Qi kablosuz şarj desteğine sahip olacağını işaret eden bir gelişme yaşandı ve Çinli üretici Oppo da organizasyona katıldı. 

Konsorsiyumun bir parçası olmak Qi kablosuz şarj kullanan cihazların geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi için bir gereklilik olduğundan, mevcut veya geçmiş Oppo telefonların hiçbiri Qi desteğine sahip olmayacak. Şirket, geçen yıl 15W'lık bir kablosuz şarj teknolojisi için patent başvurusunda bulunmuştu, ancak bu teknoloji, şu ana kadar hiçbir üründe yer almadı.

Oppo ve OnePlus aynı ana şirket çatısı altında faaliyet gösteren şirketler ve sıklıkla teknoloji ve kaynakları birbirleriyle paylaşıryolar, bu nedenle Oppo’nun The Wireless Power Consortium'a katılımı, OnePlus 7'nin veya başka bir gelecek modelin, Qi kablosuz şarj desteğine sahip olacağı anlamına gelebilir.

OnePlus'un yakın zamanda yeni bir tasarım ve marka ile ilk 5G destekli akıllı telefonunu tanıtması bekleniyor. Şirketin CEO'su Pete Lau i, bu cihazın Mayıs ayının sonundan önce piyasaya sürüleceğini söyledi. OnePlus 7'nin de aynı tarihlerde piyasaya sunulması bekleniyor. Geçen ay, Pete Lau'nun elinde OnePlus 7 olduğunu düşündüğümüz bir prototip görseli ortaya çıkmıştı. Aynı görüntüde, OnePlus çalışanı telefon hakkında bir şeyler ifade ederken aynı prototipin bir ekrana yansıtıldığını da görmüştük. OnePlus'ın hem 5G modeli hem de OnePlus 7 modelinde de kablosuz şarj teknolojisi kullanılabilir. 

Whatsapp