OnePlus, MWC 2019'da 5G Telefonunu Sergileyecek

MWC 2019, 5G akıllı telefonlarını duyuran şirketlere ev sahipliği yapacak. Bu şirketler arasında, üst seviye cihazları ile dikkat çeken OnePlus da yer alıyor.

Çinli üretici OnePlus, uzunca bir süredir 5G akıllı telefonu ile gündeme geliyor. Şirket, takın zaman önce MWC 2019'da bir etkinlik düzenleyeceğini açıklamıştı. OnePlus, bugün MWC 2019 etkinliğinin doğrudan 5G akıllı telefonu ile ilgili olduğunu doğruladı. 

OnePlus i, bu özel etkinlikle ilgili olarak,  herkesi Qualcomm’un Mobile World Congress’deki standında bulunan bir 5G ağı üzerinden “iletişim kurmaya” davet ediyor. Dahası, şirket etkinliğe katılanların en son “5G desteğine sahip OnePlus Prototipi” ile 5G oyun deneyimini yaşayabileceklerini belirtiyor. OnePlus'ın oyun deneyimine dikkat çekmesi, bu akıllı telefonun izleyiciyi etkilemek için oldukça güçlü olacağı varsayılabilir, belki de bir sonraki amiral gemisi oyun endüstrisinde belli bir odak noktası oluşturacak.

Şu anda, yaklaşmakta olan bu akıllı telefonun özelliklerini belirtmek imkansız, ancak OnePlus'un Qualcomm ile yakın ilişkileri göz önüne alındığında, 5G ağ desteği sağlamak için Snapdragon 855'in Snapdragon X50 Modem ile birlikte cihaza dahil olacağını varsaymak makul görünüyor. Tasarım açısından da yeni OnePlus cihazın uçtan uca çerçevesiz bir ekrana ve,sürgülü mekanizmaya sahip olacağı öngörülüyor. 

OnePlus'ın 5G akıllı telefonunun Mayıs ayında OnePlus 7 ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Fiyat tarafında ise OnePlus 7'nin 6T ile benzer bir fiyata sahip olması ancak 5G destekli versiyonun ise biraz daha yüksek bir fiyatla gelmesi bekleniyor. 

Whatsapp