OnePlus Kurucu Ortağı Carl Pei, OnePlus 5'in "iPhone 7'e benziyor" Eleştirilerine Cevap Verdi

OnePlus'ın duyurusu yaklaşan amiral gemisi OnePlus 5, daha duyurusu yapılmayan tartışmaların odak noktası haline geldi. Carl Pei, OnePlus 5'in iPhone 7'ye benzediği iddialarına cevap verdi.

2017 yılının heyecanla beklenen "amiral gemisi katili" akıllı telefonu OnePlus 5, hemen her gün haberlere konu oluyor ve cihaz birçok defa sızdırıldıktan sonra, şirket duyuru gününden çok önce tasarımını açıkça ortaya koyan görüntüler paylaştı. İnternete sızdırılan görüntüler ve şirket tarafından paylaşılan görüntüler, cihazın İPhone 7 Plus'a oldukça fazla benzediğini doğruladı. 

Doğal olarak verilen tepkiler de ortaya çıktı. Kullanıcı forumları, Twitter yayınları ve Reddit konuları arasında tüketiciler hayal kırıklığını dile getiriyorlar; bazıları bu tasarımla aşağılayıcı bir şekilde alay ediyor, bazıları da bu tasarımı İPhone'un tasarımına benzemiyor. 

OnePlus'ın pazarlama stratejisi genel olarak bir çok platformda ve farklı kanallardan sürdürülüyor. Bu nedenle şirketin bu tartışmalardan haberdar olmaması imkansız hatta lesin olarak haberi var diyebiliriz. OnePlus'ın kurucularından olan Carl Pei, konuyla ilgili görüşlerini iki tweet halinde dile getirerek, insanların OnePlus 3'ün tasarımı hakkında da hayal kırıklığına uğradığını söyledi ancak akıllı telefonu eline alan insanların bu haksız yorumları durdurduğunu belirtti. 

https://twitter.com/getpeid/status/875022251611099138

OnePlus 3 ilk olarak piyasaya çıktığında, HTC One 10 ve Galaxy S6 karşımıza bir tasarıma sahip olduğu iddia edilmiş, her iki cihazdan da ayrı ayrı tasarım ögeleri taşıdığı belirtilmişti. Ancak tanıdık bileşenleri içeriyor olmasına rağmen, OnePlus 3'ün yukarıda bahsedilen telefonların herhangi birinin tekrar çizilmesine benzediğini söyleyemeyiz. 

OnePlus 5'in tasarımının tasarımının eleştirilmesi biraz zor gibi görünüyor. Zira HTC One A9 modeli de piyasaya sunulmadan önce İPhone 6 modeli ile olan benzerliği nedeni ile eşleştirilmiş ancak cihaz piyasaya çıktıktan sonra bu eleştirilerin hiçbiri duyulmamıştı. 

Whatsapp