OnePlus, Dash Charge Sayesinde OnePluS 3T'nin Google Pixel XL'den Daha Hızlı Şarj Oduğunu Açıkladı

OnePlus'ın yeni amiral gemisi Dash Charge hızlı şarj teknolojisi ile Google'ın Pixel XL akıllı telefonundan daha hızlı şarj oluyor.

Dash Charge teknolojisi, OnePlus 3'ün en beğenilen özelliklerinden birisiydi, bu yüzden beğenilen bu özelliği yeni amiral gemisi OnePlus 3T'de de görmek hiç de şaşırtıcı olmadı. OnePlus, Dash Charge hızlı şarj teknolojisi ile gurur duyuyor ve teknolojinin ne kadar hızlı olduğunu tüketicilere gösteren bir video yayınladı.

Çin merkezli üretici OnePlus, bildiğimiz üzere dün yeni amiral gemisi OnePlus 3T modelini resmi olarak duyurmuştu. OnePlus 3T'nin hızlı şarj teknolojisi Dash Charge özelliğini ön plana çıkarmak isteyen şirket, iki Snapdragon 821 yonga seti tabanlı OnePlus 3T ve Google Pixel XL'nin karşılaştırmalı şarj olma sürelerini gösteren bir video paylaştı. 

Aşağıdaki videoda göreceğimiz üzere OnePlus 3T, Pixel XL'den yarım saat önce toplamda 1 saat 30 dakika içinde %100 şarja ulaşıyor. Bu noktada batarya kapasitelerinden bahsetmemiz gerekiyor; OnePlus 3T, 3.400 mAh batarya ile geliyor, Google Pixel XL ise 3.450 mAh kapasiteye sahip bataryadan güç alıyor. Google Pixel XL biraz daha geç şarj olsa da bu dezavantajını az da olsa daha fazla batarya kapasitesi ile kapatıyor. 

Dash Charge'in çok hızlı bir batarya şarj etme teknolojisi olduğu konusunda hemfikiriz, ancak diğer cihazlarda daha iyi sonuçlar gördüğümüz için en hızlı olduğunu söylemiyoruz. Örnek olarak Google Nexus 6p de 3.450 mAh bataryaya sahip fakat 1 saat 29 dakika içinde %100 şarj olabiliyor. Diğer yandan bir not olarak; Google Pixel XL ve Nexus 6P'de Snapdragon yonga setleri bulunurken, Qualcomm'un ünlü Quick Charge teknolojisini kullanmazlar, bunun yerine USB Type-C'nin sunduğu avantajlara güvenirler.

https://www.youtube.com/watch?v=24suyyhy3XE

Kısacası, kullandıkları teknolojiyi dikkate almaksızın, hızlı bir şekilde şarj edilebilen bataryalara sahip çok sayıda akıllı telefonu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Umarız batarya teknolojileri de yakın zamanda gelişir ve çok daha uzun süre şarj etmeden akıllı telefon kullanımı mümkün olur. 

Whatsapp