OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro Suya Dayanıklı Olacak

OnePlus 7 ve 7 Pro modellerinin suya dayanıklı olacağı fakat IP sertifikasına sahip olmayacağı açıklandı.

Çinli OnePlus, yakında duyuracağı iki yeni amiral gemisi OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro modelleriyle ilgili olarak yeni bir paylaşım yaptı. Farklı görsel ve videolar ile yavaş yavaş cihazların özelliklerinden bahseden şirket bugünde cihazların yeni bir özelliğini açıkladı.

OnePlus yayınladığı yeni bir video ile suya dayanıklılık için gereken IP sertifikasına verilecek olan ücretin cihazların fiyatını daha pahalı hale getireceğini ve bu nedenle sertifikayı eklemek yerine cihazları suya dayanıklı yapıp sertifikasız olarak piyasaya süreceklerini belirtiyor.

Şimdilik cihazların ne kadar bir oranda suya dayanıklı olacağı bilinmese de şirketin IP sertifikası olmadan suya dayanıklılık konusunda müşterilerini memnun edeceği düşünülüyor. Uzun zamandır cihazlarına IP sertifikasını eklemeyen şirketin bir süre daha bu şekilde devam edeceğini görüyoruz.

Suya maruz kalan cihazların garanti kapsamına alınmadığını unutmamanız gerekiyor. Bu sebeple ister IP sertifikası olsun isterse sertifika olmayan fakat suya dayanıklı telefonlar olsun. Herhangi bir telefonu suya sokmamanız gerekiyor. Herhangi bir ters durumda garanti kapsamı dışında kalan cihaz size yüklü bir tamir masrafı çıkartacaktır.

Neredeyse tüm özellikleri ortaya çıkan OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro modelleri 14 Mayıs'ta farklı pazarlarda düzenlenecek olan tanıtım etkinliği ile beraber resmi olarak duyurulacak. Ülkemizde ithalatçı firma garantili olarak satışa olan OnePlus modellerinden OnePlus 6T Türkiye'de satışa sunulmamıştı. Umarız OnePlus 7 serisi ülkemizde satışa sunulur.

Whatsapp