OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro İçin Android Q Beta Güncellemesi Yayınlandı

OnePlus bugün yaptığı bir açıklama ile OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro modellerinin bugün itibariyle Android Q beta güncellemesini aldığını duyurdu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda piyasaya sunduğu akıllı telefon modelleriyle adından söz ettiren OnePlus bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro adında iki yeni modelin duyurusunu gerçekleştirmişti.  Yazılım güncellemeleri söz konusu olduğunda kullanıcıları en çok memnun eden şirketlerden biri olan OnePlus yeni cihazlarında da bu başarısını sürdürecek gibi görünüyor.

Piyasaya çıkmasından bu yana henüz bir hafta geçmiş olmasına karşın her iki cihaz içinde Android Q olarak bilinen Android 10 beta güncellemesi resmi olarak yayınlandı. Şirket ayrıca her iki cihazında kaynak kodunu GitHub üzerinde resmi olarak paylaştı. Bu sayede birçok geliştirici farklı yazılım ve modları OnePlus 7 serisi için uygulayabilecek.

OnePlus 7 Android Q beta güncellemesini indirmek için BURAYA tıklayın.

OnePlus 7 Pro Android Q beta güncellemesini indirmek için BURAYA tıklayın.

Güncelleme dosyalarını indirdikten sonra direkt olarak telefonunuzun hafızasına atın. Sonrasında telefonunuzun sistem güncellemeleri menüsüne girerek yerel dosyalar kısmından indirmiş olduğunuz dosyayı seçin ve yükleyin. Bu sayede OnePlus Android Q beta sürümüne geçiş yapacaksınız.

OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro Android Q Beta Bilinen Sorunlar


  • Ortam ekranı özelliği çalışmıyor
  • Sistem kararlılığı sorunları yüzünden cihaz çeşitli hatalar verebilir
  • VoLTE açıkken SMS gönderilemiyor
  • Gezinme hareketi  özellikleri çalışmıyor
  • Kurtarma modu (recovery) çalışmıyor
  • Bazı uygulamalar uyumluluk sorunu sebebiyle çalışmayabilir
  • Bilgisayardan dosya aktarımı için kullanılan MTP özelliğinde bazı sorunlar mevcut

Bunun bir beta programı olduğunu unutmamanız gerekiyor. Beta programına geçiş yaptıktan sonra dilerseniz OnePlus sitesi üzerinden orijinal yazılımı indirerek tekrar aynı yöntemi takip ederek eski sürüme dönebilir ve cihazınızı kararlı bir yazılım ile kullanabilirsiniz.

Whatsapp