OnePlus 6 Wi-Fi Allience Sertifikasında Ortaya Çıktı

OnePlus firmasının yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 6 bu sefer Wi-Fi Allience sertifikasında listelendi. Listede cihazın Android 8.1 Oreo sürümü ile geldiği açık bir şekilde görülüyor.

Vivo ve Oppo, ürettiği orta sınıf akıllı telefonlar ile pazarda güçlü bir payı ellerinde tutuyor olsa da amiral gemisi tarafında pek bir etkinlikleri yok. İşte bu noktada OnePlus markası devreye giriyor ve amiral gemisi cihazlar üreterek büyük firmalara rakip oluyor. 2018 yılının en çok beklenen akıllı telefonlarından biri olan ve iPhone X modelinde yer alan çentiğin bir benzerine sahip olacak olan OnePlus 6'nın tanıtım tarihine artık çok fazla kalmadı gibi görünüyor.

Wi-Fi Allience raporlarında çıkan listeye bakacak olursak A6003 model numarasıyla birlikte görülen OnePlus 6 bu sertifikayı başarıyla almaya hak kazanmış. Cihaz 2017 yılının Kasım ayında onaylanmış gibi gözüküyor. Her ne kadar erken tarihlerde cihaz onaylanmış olsa da elbette geliştirme aşaması bir hayli uzun sürüyor. Yinede cihazın çok geçmeden yakın bir tarihte resmi olarak duyurulmasını bekliyoruz.

Wi-Fi sertifikasında ortaya çıkan bir başka ilginç bilgi ise listede yer alan OnePlus 6'nın OxygenOS 5.1 arayüzü üzerinde Android 8.1 Oreo ile beraber geliyor olması. Bu cihaz OnePlus firmasının Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile beraber kutudan çıkan ilk cihazı olma özelliğine sahip olacak.

OnePlus 6'nın içerisinde Snapdragon 845 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci hatırlayacağınız üzere Galaxy S9 ve Mi Mix 2S modellerinde kullanılmıştı. Bellek tarafında 6 / 8 GB RAM ve 128 / 256 GB dahili depolama alanının yer alacağı belirtiliyor. OnePlus'ın, yeni cihazla birlikte süper yavaş çekim özelliğine sahip olması ve şuana kadar cihazlarında yer almayan suya ve toza dayanıklılık özelliğinin yer alması bekleniyor.

Whatsapp