OnePlus 5'de Bulunan Acil Servis Arandığı Zaman Yeniden Başlama Sorunu Düzeltildi

OnePlus firmasının geliştirdiği ve kısa bir süre önce piyasaya sunduğu yeni amiral gemisi OnePlus 5 modelinde bulunan acil servisleri arama sorunu yeni güncelleme ile düzeltildi.

OnePlus, OnePlus 5 adlı son amiral gemisi cihazını piyasaya sunduğundan bu yana tam bir ay oldu. Telefon kullandığı amiral gemisi katili sloganını teknik donanımı ve fiyatı ile gerçekten hak eden bir ürün. Fakat ürünü büyük bir heyecanla alan kullanıcılar cihazların acil servisleri aramadığını arama yapmaya çalıştıklarında cihazların yeniden başlatığını kendini resetlediğini söylüyor.

Bu sorun ufak gibi görünse de acil durumlarda insanların hayatını kurtaran bir özellik olduğu için OnePlus hemen duruma el atarak yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile acil servisleri aramama sorunu tamamen düzeltilmiş oldu. Fakat cihazın bilinen tek hatası bu değil. Bir diğer sorun ise "jöle kaydırma" efekti adı verilen kaydırma sırasında yazıların ekranda kayması olayını sorun olarak gören kişilerin sayısı oldukça artmaya başladı. Fakat firmadan gelen açıklama bunun bir sorun olmadığını ve normal bir efekt olduğunu söylüyor.

OnePlus firmasının mühendisleri acil servis sorununu keşfetmiş görünüyorlar ki hemen OxygenOS 4.5.6 sürüm güncellemesini OTA üzerinden tüm kullanıcılarına dağıtmaya başladılar. Elbette bu tarz ufak tefek sorunları bularak en kısa sürede çözmek müşterilerin memnuniyetini kazanma noktasında oldukça önemlidir. 

Diğer bir sorun olarak söylenen jöle kaydırma efekti için ise dediğimiz gibi firma bunun bir sorun olmadığını ve normal olduğunu söylüyor. Bu durumda bunun için herhangi bir yazılım güncellemesi gelip gelmeyeceğini şuan için bilmiyoruz. Fakat jöle kaydırma efektinden hoşlanmayan kullanıcı sayısı artmaya devam ederse firma bununla ilgili bir düzenleme yapacaktır.

Whatsapp