OnePlus 5 Serisi İçin Android 10 Güncellemesinin Tarihi Belli Oldu

Çinli OnePlus önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde eski amiral gemisi modellerinden OnePlus 5 ve OnePlus 5T için Android 10 güncellemesini dağıtmaya hazırlanıyor.

OnePlus 5 ve OnePlus 5T gibi 2017 yılında piyasaya sürülmüş olan eski amiral gemisi modellerinin Google tarafından duyurulan en güncel Android işletim sistemi olan Android 10 güncellemesini alacak olması ilginç gibi görünse de Çinli firma OnePlus güncelleme konusunda ne kadar bonkör olduğunu bir kez daha göstererek bu iki cihazı için önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Android 10 güncellemesini dağıtmayı planladığını açıkladı.

Genellikle üst seviye cihazlar piyasaya çıktıktan sonra iki büyük işletim sistemi güncellemesi alır ve miladını doldurur. Bu noktada cihazlarına Google ile benzer şekilde üç büyük işletim sistemi güncellemesi dağıtan nadir firmalardan biri olan OnePlus eski amiral gemisi modellerini unutmamış gibi görünüyor.

Şu anda kesin bir tarih yer almasa da şirketin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde kesin olarak OnePlus 5 ve OnePlus 5T modellerine Android 10 güncellemesini dağıtacağını söyleyebiliriz. Şuanda OnePlus 7 serisi için halihazırda kararlı sürüm olarak dağıtılan güncellemenin önümüzdeki aydan itibaren OnePlus 6 serisi için kararlı sürüm olarak dağıtılması bekleniyor.

Saf Android üzerinde geliştirmeler yaparak OxygenOS adını verdiği arayüzü kullanan şirket bu sayede kullanıcılara daha hızlı ve sorunsuz güncellemeler gönderebiliyor. OxygenOS 10 ile beraber Google tarafından yayınlanan bütün Android 10 yeniliklerine sahip olması beklenen OnePlus kullanıcılarının bu sayede çok daha iyi bir deneyim yaşayacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp