OnePlus 5 Android 10 Güncelleme Tarihi Ortaya Çıktı

Çinli OnePlus tarafından düzenlenen OnePlus 7T serisi tanıtım etkinliğinde güncellemeler ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde amiral gemisi modelleri ile adından sıkça söz ettiren OnePlus firması yeni geliştirdiği ve Snapdragon 855 Plus işlemci kullandığı OnePlus 7T ve OnePlus 7T Pro modellerinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Dünya üzerinde kutudan Android 10 işletim sistemiyle beraber çıkan ilk cihazları duyuran şirket olmayı başaran OnePlus güncelleme yönünden kullanıcıları ne kadar memnun ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Önceki modellerinden OnePlus 3 ve 3T için Android 9.0 Pie güncellemesini dağıtarak birçok kişiyi şaşırtmayı başaran şirket aynı durumu OnePlus 5 ve OnePlus 5T içinde yapacağını açıklamıştı. Bildiğiniz üzere firmalar piyasaya sürdüğü akıllı telefonlara 2 yıla yakın bir süre işletim sistemi güncellemesi verir ve ardından güncelleme desteğini keser. 

OnePlus bu konuda bonkör davranarak üç işletim sistemi güncellemesi dağıtan nadir firmalardan bir tanesi olmayı başarıyor. OnePlus 5 ve OnePlus 5T için Android 10 güncellemesi dağıtacağını açıklayan şirket bu güncellemelerin 2020 yılının ikinci çeyreğinde dağıtılacağını belirtti. 

 

 

Diğer taraftan OnePlus 6 ve OnePlus 6T modelleri için bu ay içerisinde dağıtılması planlanan Android 10 güncellemesinin Çin'de resmi olarak çıktığını belirtmekte fayda var. Firmanın en yeni cihazlarından OnePlus 7 serisi halihazırda Android 10 güncellemesini almışken OnePlus 7T serisi ile kutudan direkt Andrtoid 10 ile beraber çıkıyor. Eğer sizde OnePlus 5 veya 5T modellerinden herhangi birini kullanıyorsanız önümüzdeki yılın ortalarına doğru bu güncellemeyi alacağınızı söyleyebiliriz.

Whatsapp