OnePlus 3'de Optic AMOLED ekran yer alıyor

OnePlus'ın geçtiğimiz günlerde sunduğu akıllı telefonda Optic AMOLED ekrana yer verilmiş.

Akıllı telefon pazarında mücadele eden Çinli üretici OnePlus geçtiğimiz gün büyük merakla beklenen yeni nesil amiral gemisi modeli OnePlus 3 ile karşımıza geldi. Bu yeni akıllı telefon donanım özellikleri ile dikkat çekerken, ayrıca tasarımı ile de bu senenin ilgi gören modellerinden birisi olmaya aday.

OnePlus'ın yeni akıllı telefon modeli OnePlus 3, 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Daha önce sunulan OnePlus One ve OnePlus 2 modeller de benzer büyüklük ve çözünürlüğe sahip ekran ile gelmişti.

OnePlus, yeni akıllısının ekranını Optic AMOLED ekran olarak açıklarken, bu ekranın ne olduğuna dair bilgi, firmanın CEO'su olan Carl Pei tarafından verildi. Reddit üzerinden OnePlus 3 akıllı telefon ile ilgili sorular sorulurken, bu sorular arasında Optic AMOLED ekranın ne olduğuna dair cevap isteyen bir soru da yer almakta.

Carl Pei'den gelen cevaba göre Optic AMOLED ekran aslında Samsung tarafından geliştirilen Super AMOLED ekran olmakta. Şu an piyasada olan nesil ekran kullanılırken, Carl Pei, ekranların her üretici firma için özelleştirilmiş olarak sunulduğunu kaydediyor. Ayrıca OnePlus'ın Super AMOLED ekranı kendi belirledikleri kontrast ve parlaklık oranları ile renk sıcaklığı ile aldıklarını belirtiyor.

OnePlus 3 akıllı telefonun diğer özellikleri ise Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, 6GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, 16MP arka kamera, 8MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi olarak sayılabilir.

Whatsapp