OnePlus 3 ve OnePlus İçin 3T Android 9 Pie Yayınlandı

OnePlus 3 ve OnePlus 3T modelleri için OxygenOS 9.0.2 güncellemesi Nisan ayı yamasıyla beraber OTA üzerinden dağıtılmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Çinli şirket OnePlus eski amiral gemisi modellerinden OnePlus 3 ve OnePlus 3T modellerine daha önceden söz verdiği gibi Android 9 Pie güncellemesinin bir beta sürümünü dağıtmaya başlamıştı. İlk beta sürümlerinin ardından bugün kararlı sürüm olarak güncellemenin bütün kullanıcılara dağıtıldığını görüyoruz.

Kutudan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle beraber çıkan cihazlar 2016 yılının amiral gemisi modelleri olarak dikkat çekiyor. Aradan geçen üç yılın ardından şirketin halen yeni Android sürüm güncellemesini her iki cihaz içinde dağıtmasının oldukça büyük bir hareket olduğunu söyleyebiliriz.

Bildiğiniz üzere şirketler genellikle amiral gemisi modellerine iki büyük işletim sistemi güncellemesi dağıtıyor. Bu konuda bonkör firmalardan biri olan OnePlus her iki cihazına da üç büyük Android sürüm güncellemesini dağıtmış oldu.

OxygenOS 9.0.2 sürümü ile beraber OTA üzerinden dağıtılan kararlı sürüm Android 9 güncellemesinin içerisinde Nisan 2019 güvenlik yaması, yeni bir DND modu, Gaming mode 3.0, Google Duo desteği ve Google Lens desteği içeren yeni kamera gibi özellikler bulunuyor. Güncelleme ile genel performans iyileştirmesinin yanı sıra birçok hata düzeltmesinin de yapıldığını belirtmemiz gerekiyor.

Eğer sizde OnePlus 3 veya 3T modellerinden herhangi birini kullanıyorsanız telefonunuzun ayarlar menüsünden telefon hakkında kısmına girerek en güncel sürümün cihazınıza ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz.

Whatsapp