OnePlus 3 ve OnePlus 3T İçin Yeni Açık Beta Güncellemeleri Yayınlandı

OnePlus 3 için Açık Beta 39 ve OnePlus 3T için Açık Beta 30 güncellemeleri bugün itibariyle dünya genelinde dağıtılmaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus yayınladığı bir grafikle Android cihazları için vereceği güncellemelerin süresini açıklamıştı. Bu grafiğe göre piyasaya sürülen OnePlus telefonları piyasaya sürüldükten sonra 2 yıl boyunca Android işletim sistemi güncellemeleri alacak.

Ayrıca OnePlus telefonları piyasaya sürüldükten sonra 3 yıl boyunca Android güvenlik yamalarını da alacak. Buradan yola çıkarak 2016 yılında duyurulan OnePlus 3 ve OnePlus 3T'nin Kasım 2018'e kadar yazılım güncellemelerini alacağını söyleyebiliriz.

OnePlus'ın bildiğiniz üzere Open Beta adında ayda 2 defa olmak üzere güncelleme verdiği ayrı bir programı bulunuyor. Açık Beta kapsamında dağıtılan son güncellemeler ile birlikte OnePlus 3 için Open Beta 39 ve OnePlus 3T için Open Beta 30 ile beraber bir takım yenilikler geldi. Her iki cihaz içinde farklı sürüm numaralı güncellemeler gelse de güncellemelerin içeriği tamamen aynı diyebiliriz.

Bu güncelleme ne yazık ki halen OnePlus 3 ve 3T kullanıcıları tarafından beklenen Android 8.1 Oreo güncellemesini beraberinde getirmiyor. Şuanda OnePlus 5, 5T ve 6 modellerinde Android 8.1 Oreo sürümü bulunurken OnePlus 3 ve 3T'de Android 8.0 sürümü bulunuyor.

Open Beta 39 ve Open Beta 30 Değişiklik Listesi


Ana Ekran Uygulaması

  • Uygulama çekmecesinde geliştirilmiş arama etiketleri eklendi
  • Uygulama çekmecesinde "Yeni yüklenenler" kategorisi eklendi
  • Gizli alan ve araç kutusu için geliştirilmiş uygulama listesi

Kamera

  • Ön ve arka kamera arasında optimize edilmiş anahtarlama

Multimedya

  • AAC ses dosyası ile ilgili bir takım geliştirmeler
Whatsapp