OnePlus 3 ve OnePlus 3T Android 8.0 (Android O) Güncellemesi Alacak

Geçtiğimiz yıl piyasayı kasıp kavuran amiral katili cihazlar OnePlus 3 ve OnePlus 3T modellerinin Android 8.0 yani Android O güncellemesi alacağı şirketin CEO'su tarafından doğrulandı.

Bugün OnePlus şirketinin CEO'su tarafından twitter üzerinden çok önemli bir sorunun cevabı verildi. OnePlus, en başarılı telefon modellerinden biri olan OnePlus 3 ve 3T'yi satışa sunduğundan bu yana her bir OnePlus kullanıcısının aklına tek bir soru geliyor: OnePlus 3 ve 3T, Android 8.0 (O) güncellemesini alacak mı? Bu sorunun cevabını bugün şirketin en üst düzey yöneticilerinden Pete Lau tarafından resmi twitter hesabı üzerinden açıklandı. 

OnePlus 3 ve OnePlus 3T modelleri Android 8.0 yani Android O güncellemesini alacaklar. Fakat güncellemenin zamanı ilgili herhangi bir ayrıntı açıklanmadı. OnePlus, Nougat güncellemesini 2016'daki amiral gemilerine vermek için elini çabuk tutmuştu. Dolayısıyla biz de aynı durumun bu yıl da devam etmesini bekliyoruz. Şimdi, OnePlus kullanıcılarının bazıları, özellikle de OnePlus 2 kullanıcıları Android 8.0'ın yani Android O sürümünün cihazlarına gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

https://twitter.com/petelau2007/status/869871185374265344

Maalesef, şu an için hiçbir fikrimiz yok. Ayrıca, şirketin Nougat güncellemesini OnePlus 2 modeli için sunmadığı gerçeğini göz önüne alarak, OnePlus 2'nin Android O güncellemesi alma noktasında son derece şüpheliyiz. Tek temennimiz OnePlus gibi fiyat performans cihazları üreten bir firmanın eski cihazlarında güncelleme desteğini vermeye devam etmesi. 

Genellikle Android işletim sistemi kullanan firmalar cihazlarına piyasaya çıktıktan sonra ortalama iki yıl güncelleme desteği vermeye devam ediyor. Bu süre orta ve alt seviye cihazlar için bir yıl ile bazen dahada az bir süre ile sınırlı kalabiliyor. Yinede umudu kesmemek lazım.

Whatsapp