OneDrive artık parmak izi ile korunacak

Microsoft'un bulut veri depolama uygulama OneDrive, Android'li cihazlarda güncellenirken parmak izi güvenlik sistemine kavuştu.

Aldığı çarpıcı kararla birlikte mobil işletim sistemi dünyasından çekildiğini duyuran Microsoft firması, akıllı telefonlar için sadece uygulama gelişimi gerçekleştireceğini açıklamıştı. Oldukça başarılı bir şekilde bu alanda yoluna devam eden şirket, bir yandan eski uygulamalarını geliştirirken diğer yandan ise eski uygulamaları için ardı ardına güncelleme yayınlamaya devam ediyor.

Hem kişisel hemde kurumsal tüm dosyalarınızı tek bir çatı altında toplamanızı sağlayan Microsoft OneDrive uygulaması içerisindeki verilerinizi daha önce PIN kodu ile koruyabilirken şimdilerde ise dilerseniz parmak izinizle de koruma altına alabiliyorsunuz. Böylelikle Microsoft OneDrive içerisinde yer alan tüm dosyalarınız ile verileriniz güven içerisinde saklanabilecekken, telefonunuz açık kalsa bile bu yöntemle biyometrik doğrulama yöntemi aşılmadan verilerinize erişemeyecek.

Microsoft OneDrive uygulamasının parmak iziyle kullanılması için yeniden cihaza parmak izi tanıtımı gerçekleştirmeniz gerekmeyecekken, cihaz sisteminde kayıtlı olan parmak iziniz bu uygulamaya da tanımlanacak. bu özelliğe uygulamanızı kavuşturmak için sadece cihaz içerisindeki uygulamayı güncellemeniz yeterli olacak.

Eğer sizde Microsoft OneDrive uygulamasını kullanıyorsanız ve parmak izi okuyucu güvenlik yöntemini cihazlara tanımlayacaksanız, aşağıdaki uygulama sayfamızı ziyaret edebilir ve İNDİR butonuna tıklayarak güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Whatsapp