Önceki Galaxy Note7 cihazları yeni S-Pen uygulamasına kavuşacak

Galaxy Note7 ile gelen S-Pen uygulaması önceki Galaxy Note modelleri için de sunulacak...

Samsung'un yeni S-Pen destekli Galaxy Note akıllı telefonu geçtiğimiz 2 Ağustos tarihinde resmi olarak duyuruldu. Galaxy Note7 adı ile gelen akıllı telefon 19 Ağustos tarihi itibari ile de satışa sunulmaya başlanırken, cihaz üst düzey donanım özellikleri, iki yanı kavisli ekranı ve yeni S-Pen uygulaması ile dikkat çekiyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=VsYLM0OWzNk

Samsung'un yeni akıllı telefonu 5.7" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunuldu İki yanı kavisli olarak gelen bu ekranın çözünürlüğü ise 2560x1440 piksel Quad HD olurken, ayrıca cihaz 4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi içermekte.

Akıllı telefonun yonga seti sunulduğu ülkeye göre değişirken, Qualcomm Snapdrago  820 ve Samsung Exynos 8890 olmak üzere iki farklı yonga seti geliyor. Suya ve toza karşı dayanıklı tasarım içeren cihazına arkasında 12MP, önünde de 5MP kamera yer alıyor. Ayrıca Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışmakta.

Daha önceki nesil Galaxy Note modelleri kullananlar ise S-Pen uygulamasının güncelleneceği umudunu taşıyabilirler, ancak bu gerçekleşmeyecek. Samsung eski uygulamayı güncellemek yerine yeni S-Pen uygulamasını Galaxy Note5 ve diğer Galaxy Note modelleri için sunacak.

Gelen bilgilere göre sadece Galaxy Note akıllı telefonlar için değil, ayrıca tabletler için de bu yeni uygulama yayınlanacak. Ancak henüz ne zaman ve nasıl olacağına dair bilgi ise bulunmamakta. Yeni uygulamanın yüklenmesi sonrasında eski içerikler de bu yeni uygulamaya aktarılabilecek.

Whatsapp