Ön siparişle iPhone X satın aldı, 230 bin TL'ye satışa sundu

Yaşadığı stok sıkıntıları ile gündemde yer alan iPhone X modeli, dün itibariyle 55 ülke de ön siparişe sunuldu. Ön siparişle cihazı alanlar, yüksek fiyatlı ilanlar açtı.

Apple tarafından geliştirilen en profesyonel akıllı cep telefonu olarak tanımlayabileceğimiz iPhone X, 27 Ekim tarihi itibariyle 55 farklı ülke de ön siparişe sunulmuştu. Dakikalar içerisinde stoklar tükenirken, en yakın teslimat tarihi olarak Aralık ayının son günleri gösterilmeye başlanılmıştı.


Ön sipariş vererek ellerine iPhone X'i 3 Kasım tarihi itibariyle satın alacak müşteriler bunu bir fırsat haline çevirirken, dünyanın en büyük alışveriş sitelerinde satılık iPhone X ilanları boy göstermeye başladı. Yayınlanan bu ilanlarda ön sipariş talebiyle iPhone X alıp 5 ile 6 teslimat süresi beklemeyenler amaçlanırken, bunların çoğu bin dolar ile iki bin dolar aralığında bir ücretle satışa sunuluyor.


Ancak bazı sivri zekalılar iPhone X'lerini çok daha pahalı bir fiyat etiketine satışa sunmak isterken, örneğin eBay'da bir kişi 256 GB kapasiteli uzay grisi iPhone X modeli için 60 bin dolar istiyor. İlan sahibi 3 Kasım tarihinde herhangi bir bekleme olmadan cihazı alıcısının eline ulaştıracağını belirtiyor.


iPhone X'in ülkemizdeki resmi fiyat etiketi 64 GB için 6.099 TL iken 256 GB için 6.899 TL olarak belirlenirken, 20 bin TL, 30 bin TL ve daha yüksek fiyat etiketli ilanların olduğunu da söyleyelim.


TechCrunch’a konuşan bir eBay yetkilisi ilk 13 saatlik dönemde 37 bin iPhone X aramasının gerçekleştiğini belirtirken, bakalım gerçekten bu yüksek fiyatlı modellerin satışı yapılacak mı?

Whatsapp