Odin ne işe yarar? Samsung'lara Odin indirebilirsiniz

Samsung tarafından akıllı cep telefonları ile tablet PC'lerin bilgisayara entegre olarak çalışmasını sağlayan Odin uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi olan Samsung firması, hem tablet hemde akıllı telefon kullanıcılarını yakından ilgilendiren ODIN yazılımıyla karşımıza çıkıyor. Android tabanlı cihazlar için hazırlanan bu yazılım bilgisayarınızla Samsung markalı cihazlarınızın entegre işlemini gerçekleştirirken, kolay bir şekilde cihazlarınızın yazılımını güncellemenize imkan tanıyor.

Odin uygulaması ile birlikte cihazlarınıza en basit şekilde ROM atma işlemini gerçekleştirebilecekken, örneğin ülkemizde aktif olmayan ancak diğer ülkelerde yayınlanan ROM'ları da kolay bir şekilde telefonlarınıza yükleyebiliyorsunuz. Bunun haricinde Samsung Odin programıyla birlikte telefonunuza dilediğiniz görüntüleri, videoları ve müzikler ile oyunları da yükleyebileceksiniz.

Samsung Odin ile ROM nasıl yüklenir?


 En çok merak edilen sorular arasında Samsung Odin yazılımı ile birlikte akıllı telefonlarınız ile tablet bilgisayarlarınıza ROM yükleme işlemini nasıl gerçekleştireceğiniz karşımıza çıkmaktadır. Samsung Odin ROM yükleme işlemi ile ilgili tüm detaylar yazımızda yer alırken, tek yapmanız gereken adımları doğru bir şekilde okuyup uygulamanız;

  1. İlk olarak ROM uygulamasını Samsung Odin yüklü olan bilgisayarınıza indirin
  2. Daha sonra bilgisayarınızdaki bu ROM dosyasını zip dosyasının içinden çıkartın ve ardından md5 dosyasını ayırın
  3. Daha sonra telefonunuzu power tuşuna basıp kapatın
  4. Kapattıktan sonra hem telefonunuza hemde bilgisayarınıza USB ile bağlantı gerçekleştirip Home tuşu + Güç tuşu + Ses Kısma Tuşuna basılı tutarak açın
  5. Buradan karşınıza iki farklı seçenek çıkacakken download modunu açın
  6. Daha sonra Odin programını çalıştırıp karşınıza çıkan Bootloader butonuna tıklayın ve ardından .zip'ten çıkardığınız .md5 uzantılı dosyayı seçin

Son adımı gerçekleştirdikten sonra karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkacakken, bu işlem ardından Start tuşuna basmanız yeterli oluyor. Daha sonra programda belli donmalar yaşanırken, bu donmalar esnasında sakınlıkla programı kapatmayın.

Odin 3.13.2.1 indir


 Herhangi bir ücret ödemeden tüm bilgisayarlarınıza kolayca Odin indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hali hazırda en güncel Odin sürümü olarak karşımıza 3.13.2.1 sürüm numaralı versiyon çıkarken, bu versiyonu bu adres üzerinden kolayca indirebiliyorsunuz.

Odin ile ROM atmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


  •  Akıllı telefonlarınız ile tablet PC'lerinizin şarjlarının işleme başlamadan önce %50 üzerinde olması gerektiğini unutmayın.
  • Herhangi bir donma ve takılmada programı kapatmayın.
  • Kesinlikle işlem esnasında telefon ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı kesmeyin.
  • Elektrik kesintisi, bilgisayarı kapatma ve buna benzer işlemlere dikkat edin.
Whatsapp