Oculus Rift için gelen oyunlar, HTC Vive'de de oynanabiliyor

Oculus Rift için geliştirilen oyunların HTC Vive'de de oynanabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor

Giyilebilir cihaz segmentinde akıllı saatlerin ardından sanal gerçeklik gözlükleri yükselişini sürdürüyor ve şu and pazarda iki çeşit sanal gerçeklik gözlüğünü görmekteyiz. Bunlardan bir tanesi donanım olarak akıllı telefonlara ihtiyaç duyarken, diğeri ise tüm özellikleri içererek eksiksiz bir şekilde pazara sunuluyor.

Samsung ve LG gibi bir çok firmanın sanal gerçeklik gözlükleri pazarda yer alıyor. Bu iki firma, en son sunduğu Quad HD ekrana sahip akıllı telefonları ile birlikte ücretsiz olarak sanal gerçeklik gözlüklerini sunmuşlardı ve bu gözlükler üzerinde yer alan bölmeye akılı telefon yerleştirilere, sanal gerçeklik gözlüğü iddia ediliyor.

Diğer taraftan Oculus Rift, HTC Vive gibi bazı modeller ise donanım olarak kendi bileşenlerini içeriyor ve bu sanal gerçeklik gözlükleri diğerlerine göre daha pahalı fiyat etiketi ile geliyor.

Oculus Rift en çok ilgi gören modellerden olurken, kısa süre önce ön siparişe sunulmuştu ve Temmuz ayında gelecek olan bu gözlük için de 29 oyun kısa süre önce duyurulmuştu. Bunlar arasında yer alan bazı oyunlar ise Adrift, Project CARS, Elite Dangerous: Deluxe Edition, EVE Valkyrie Founder’s Pack, The Vanishing of Ethan Carter oldu.

HTC Vive ise  kısa süre ön siparişe sunuldu ve 799$ fiyat etiketine sahip olan sanal gerçeklik gözlüğü için bazı bilgiler geldi. Buna göre Oculus Rift için geliştirilen oyunları HTC Vive üzerinde oynanabilmesi mümkün.

Bu durum resmi yollarla olmazken, bir geliştiricinin söz konusu işlemi gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Whatsapp