Nvidia yakında yeni bir tablet modeli daha sunabilir

Yeni Nvidia Shield Tablet, hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Nvidia, PC segmentinde grafik işlemci ve ekran kartları sunan bir firma ve bu konuda da bir hayli başarılı. Pazarın oldukça fazla bir bölümüne hakim olan firma, ayrıca geçtiğimiz dönemde mobil platforma da eğilmiş ve Tegra adını verdiği yonga setlerini sunmuştu.

Qualcomm'un Snapdragon yonga setlerinin yükselişi sonrasında bu Tegra yonga setleri, düşüş yaşarken, firmanın kendi sunduğu bazı cihazlar üzerinden pazarda yer almaya devam ediyor.

Nvidia'nın dün yeni bir tablet modeli sertifikasyon sürecinde FCC'de ortaya çıktı. P2290W model numarasına sahip bu yeni tablet modeli Bluetooth ve WiFi desteği içermekteler.

Nvidia, hatırlanacağı üzere bu sene Ocak ayı başında yeni yonga seti Tegra X1'in duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu yonga seti, öneki nesil olan Tegra K1'e göre iki kat daha fazla performans vadederken, ayrıca bu yonga seti ile sunulacak yeni bir Nvidia Shield Tablet modelinin de satışa sunulabileceği ifade edilmişti.

İşte ortaya çıkan bu yeni tablet, Nvidia'nın Tegra X1 yonga setini içeren Nvidia Shield Tablet X1 olabilir. Önceki model olan Nvidia Shield Tablet K1, 221 mm x 126 mm ölçülerinde gelmişti ve FCC'de görülen bu yeni Nvidia Shield Tablet X1 ise 218 mm x 123 mm ölçülere sahip.

Henüz Nvidia'nın bu yeni nesil tabletinin ne zaman sunulacağına dair kesin bilgi bulunmazken, söylentiler 2016 içerisinde sunulacağı şeklinde.

Whatsapp