Nvidia Shield ve Shield K1 tabletler için Android Nougat geliyor

Nvidia, tablet modelleri Shield ve Shield K1 için Android Nougat güncellemesini bir kaç hafta içinde sunacak.

Tayvan'ın en önemli donanım üreticilerinden birisi olan Nvidia, özellikle PC'ler için geliştirdiği grafik işlemciler ve ekran kartları ile adından söz ettiriyor. Son dönemde mobil platformun gelişimi sonrasında bu pazara da giriş yapan firma, akıllı telefon ve tabletler için Tegra adındaki yonga setini geliştirmişti.

Qualcomm, MediaTek gibi yonga seti üreticileri karşısında pek de başarılı olamayan firma, ürettiği yonga setlerini kendi sunduğu son kullanıcılara yönelik bazı cihazlarda kullanırken, bunlar arasında tabletler de yer alıyor.

Firma farklı dönemlerde tabletler sunarken, bunlardan ikisi Nvidia Shield ve Shield K1 olmakta. Bu iki tablet özellikle de oyunseverlere yönelik geldi ve ortaya çıkan bilgilere göre de Nvidia, çok yakında bu iki tablet modeli için Android 7.0 Nougat güncellemesini yayınlayacak.

Nvidia, Shield TV (2015) için Android Nougat güncellemesi yayınlamıştı ve şimdi de Shield ve Shield K1 tabletler, beta test sürecine girdi. Beta sürecinde bazı Shield ve Shield K1 kullanıcıları bu yeni güncellemeyi deneyecek ve hataların bulunarak giderilmesi amaçlanacak.

Beta sürecinin ardından final sürümün Nvidia Shield ve Shield K1 tabletler için sunulmasının ise bir kaç hafta zaman alacağı ifade edilmekte. Henüz şu an için kesin bir yayınlama tarihi ise bulunmamakta.

Whatsapp