Nvidia Shield Tablet K1 Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesi almaya başladı

Nvidia, Shield Tablet K1 modeli için yeni güncelleme sunarken, Android 6.0.1 Marshmallow geliyor

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Nvidia, özellikle grafik işlemcileri ve ekran kartları ile adından söz ettirirken, yönünü son dönemde mobil pazara dönmüş ve yonga seti üreticisi olarka adından söz ettiren firma, ayrıca el oyun konsolu ve tablet modelleri ile de son kullanıcılara hitap etmişti.

Firma Shield Tablet adındaki tablet modellerini pazara sunarken, en son model olarak da Nvidia Shield Tablet K1 gelmişti. Bu cihaz geçtiğimiz sene Kasım ayında resmi olarak duyurulmuş ve aynı ay içerisinde de satışa çıkmıştı.

Nvidia cihazları için güncelleme desteğini de en üst seviyede sürdürme çabasında ve Nvidia Shield Tablet K1 için de yeni bir güncelleme geldi. Bu yeni güncelleme ile tablet Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemine de kavuştu. Ayrıca güncelleme içerisinde Mart ayı güvenlik güncellemesi de yer alıyor.

Güncelleme ile birlikte Vulkan desteği de gelirken, bu da daha başarılı görüntülerin tablet üzerinde yer almasına izin verecek. Ayrıca bir çok iyileştirme, hata düzeltmesi ve geliştirme de yeni güncelleme ile gelmekte.

Nvidia Shield Tablet K1, 8" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran, 2GB sistem belleği, dört çekirdekli işlemcili Nvidia Tegra K1 yonga seti, 2GB sistem belleği, 16GB dahili veri kapasitesi, 5MP arka kamera, 5MP ön kamera gibi teknik özellikler içermekte.

Whatsapp