NVIDIA DGX-1 Süper Bilgisayar 129.000 dolar fiyat etiketi ile duyuruldu

Nvidia, fiyatı ile dikkat çeken yeni bir süper bilgisayar duyurusu gerçekleştirdi.

Donanım dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Nvidia, özellikle de grafik işlemcileri ile son dönemde adından söz ettirirken, sadece grafik işlemciler ve ekran kartları ile sınırlı kalmayan firma, farklı segmentlerde sunduğu cihazlarla  da karşımıza gelmeye devam ediyor.

Nvidia özellikle mobil plarforma ilgi gösterirken, bir süredir Tegra adındaki yonga setlerini geliştiriyor ve ayrıca Nvidia Shield adındaki oyun konsolunu ve Nvidia Shield Tablet olarak da tablet modellerini pazara sunmuştu.

Firma, bu hafta yeni ve önemli bir cihazının daha duyurusunu gerçekleştirdi. NVIDIA DGX-1 olarak adlandırılan bu yeni cihaz, süper bilgisayar olarak adlandırılırken, özellikle de yapay zeka uygulamaları için tasarlanmış.

NVIDIA DGX-1 derin öğrenme yazılımı ve donanımı ile gelirken, toplamda x86 mimarisinde 250 server cihaza eş olmakta ve 129.000 dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yeni NVIDIA Pascal GPU mimarisine sahip olan NVIDIA Tesla P100 grafik işlemciler NVIDIA DGX-1'de yer alıyor. Sekiz adet grafik işlemci yer alırken, her bir işlemci için ayrıca 16GB bellek tahsis edilmiş.

7TB SSD bu yeni süper bilgisayarda bulunurken, bakalım NVIDIA DGX-1 ile birlikte yapay zekada ne gibi gelişmeler yaşanacak.

Whatsapp