Nougat'ın pazar payı hala çok düşük seviyede

Google'ın Ağustos'ta sunduğu Nougat mobil işletim sistemi bir türlü pazar payını arttıramıyor.

Google, akıllı telefon ve tablet pazarı için Android adındaki mobil işletim sistemini geliştirirken, dünya genelinde sayısız firma cihazlarında bu mobil işletim sistemini kullanmayı tercih ediyor. Açık kaynak kodlu ve özelleştirilebilir yapısı, Google Play Store üzerinden uygulama be oyun desteği ile şu anda akıllı telefon ve tablet pazarında Android en çok kullanılan işletim sistemi.

Google, her yene yeni bir sürüm sunarken, Ağustos ayında Android 7.0 Nougat pazara sunulmuştu. Bu işletim sistemi üzerinde çalışan yeni modeller çoktan sunulmaya başlanırken, ayrıca firmalar tarafından önceki modeller için güncelleme olarak da Android Nougat sunulmaya devam ediyor.

Android Nougat'ın yükselişi ise pek de hızlı değil. Son olarak Şubat başı verilerine bakacak olursak eğer, Android 7.0 ve 7.1 Nougat'ın toplamda %1.2 pazar payına ulaştığını görüyoruz. Eski sürümlerde Android Froya ve GingerBread'ın Nougat tarafından geçildiği  görülüyor.

Android sürümler arasında zirvede ise Android 5.0 / 5.1 Lollipop'u görmekteyiz. Lollipop'un pazar payı %32.7 seviyesinde. Android Nougat'tan önceki sürüm olan Android Marshmallow'un ise pazar payının %30.7 olduğu görülüyor. 

Kıyaslama yapacak olursak eğer, bilindiği üzere Apple da geçtiğimiz sene Eylül ayında iOS 10'u sunmuştu. Yeni cihazlar iPhone 7 ve iPhone Plus bu işletim sistemi ile gelirken, ayrıca önceki iPhone ve iPad modelleri için de güncelleme olarak sunuldu. Şu anda iOS 10 kullanımı %76 seviyesinde ve önceki sürüm iOS 9 ise %6 kullanım oranına sahip.

Whatsapp