Nokia'nın Bazı Telefonları, Xiaomi'nin Surge S1 Yonga Setinden Güç Alacaklar

Nokia ve Xiaomi arasındaki işbirliği genişliyor. İki şirket arasındaki patent anlaşmasından sonra Surge S1 yonga setinin Nokia tekefonlarda kullanılması konusunda da anlaşıldığı iddia ediliyor.

Bu yılın başlarında, Çin merkezli üretici Xiaomi, kendi üretimi olan Surge S1 yonga setini resmi olarak duyurmuştu. Surge S1 yonga seti, ağır görevler için dört adet 2.2 gHz Cortex-A53 çekirdeği ve daha hafif görevler için dört adet 1.4 gHz Cortex-A53 çekirdeğinden oluşan Octa-Core yapıya sahip bir işlemci barındırıyor. Bu işlemci Mali-T680 MP4 grafik işlemci birimi ile eşleştirilmiş. Genel olarak bakıldığında, bu yonga seti, üst düzey orta sınıf akıllı telefonlar için iyi bir çözüm olarak görülebilir, örneğin Surge S1'den güç alan Xiaomi Mi 5c gibi.

Çinli üretici, kendi markasını taşıyan yonga seti için bir müşteri kazanmış gibi görünüyor ve bu müşteri yüksek ihtimalle Nokia olacak. Yani Nokia markasının akıllı telefon pazarındaki sahibi olan HMD Global. Doğu'dan gelen söylentiler, iki şirketin Surge S1 yonga setinin, gelecekteki Nokia telefonlarında - amiral gemisi modelleri yerine giriş seviyesi akıllı telefon modellerinde - kullanılması için bir anlaşma imzaladıklarını iddia ediyor.

Bu modellerin sadece Çin'de satışa sunulan telefonlar mı yoksa genel olarak satılan telefonlar mı olacağı belli değil. Surge S1'in dünya çapında LTE şebekelerinde nasıl bir performans verdiğini tam olarak bilmiyoruz ve Kuzey Amerika pazarına akıllı telefonu adapte etmeyle ilgili pek çok özellik bulunması nedeniyle ABD'li operatörler üzerinde kesinlikle çalışmayacaktır. 

Ancak yine de, Xiaomi için bu oldukça büyük bir ilerleme ve Çin markasını gittikçe daha iyi ve daha hızlı yonga setleri üretme adına motive edebilir. Bu sayede Çinli üretici sektörde, Qualcomm ve MediaTek işlemcilerine daha fazla alternatif sunabilir.

Whatsapp