Nokia'dan "Viki" geliyor.

Nokia'nın Avrupa'da marka tescili başvurusu sesli kişisel asistanının ismini ortaya çıkardı.

Uzun süre cep telefonu pazarında lider firmalardan birisi olan Nokia, akıllı telefon pazarında Windows işletim sistemi üzerinde sunduğu Lumia modelleri ile beklediği başarıyı bir türlü yakalayamamıştı. Finlandiya merkezli teknoloji devi Nokia, cihazlar ve servisler bölümünü Microsoft'a satarak pazardan çekilmişti.

Nokia, satış anlaşması gereği, 2016 son çeyreğe kadar pazara tekrar geri dönemiyordu. Ancak bu sürenin bitmesi ile birlikte ilk akıllı telefon duyurusu da geldi. Nokia, şu anda HMD Global adındaki Finlandiya merkezli bir başka firma bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Nokia'nın geliştirdiği cihazların üretimi de Çinli Foxconn tarafından gerçekleştirilmekte.

Nokia'nın yeni akıllı telefonu Nokia 6 ismi ile geldi. Bu yeni cihaz Full HD ekran, 4GB RAM, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 430 yonga seti, metal kasa tasarımı gibi özellikler içeriyor ve çok yakında Çin'de satışa çıkacak.

Diğer taraftan akıllı telefon pazarında büyük üreticilerin çarpıştığı alanlardan birisi de sesli kişisel asistanlar olurken, Apple'dan Siri, Microsoft'tan Cortana ve Google'dan da Google Asistant dikkatleri üzerine çekmişti. Ayrıca bu sene Samsung'un Bixby adındaki kişisel sesli asistanını sunması beklenirken, görülen o ki Nokia'dan da Viki geliyor.

Nokia, Avrupa için marka başvurusunda bulundu ve Viki ismi ortaya çıktı. Bu ismin firmanın akıllı telefon modellerinde yer alacak yeni sesli kişisel asistan olacağı ifade ediliyor. Viki açıklamasında "Software for the creation and monitoring of mobile and web assistants working with digital knowledge and combining all data sources into a single chat and voice-based interface." yazısı dikkat çekiyor.

Whatsapp