Nokia X6 Farklı Pazarlarda Satışa Sunulabilir

HMD Global tarafından yayınlanan bir ankette Nokia X6'nın diğer ülkelerde satışa çıkarılmasının istenip istenmediği soruldu.

Orta seviye özelliklere sahip çentikli ekranı bulunan Nokia X6'nın sadece Çin'de satışa sunulacağı belirtilmişti. Fakat gelen talep doğrultusunda firma bu kararından vazgeçecek gibi görünüyor. HMD Global baş ürün sorumlusu Juho Sarvikas Twitter üzerinden paylaştığı bir anketle Nokia X6 modelinin diğer ülkelerde de satışa sunulmasının istenip istenmediğini sordu.

Anket sekiz saat süreyle aktif kaldı ve ardından sona erdi. Telefonun Çin dışında da satışa sunulmasını isteyen kişi sayısı ankete katılan 8 bin civarındaki kişilere kıyasla % 90 oranında oldu. Yani oylamanın çok büyük bir çoğunluğu Nokia X6'nın diğer ülkelerde de satışa sunulmasını istiyor.

Nokia X6 özelliklerini hatırlatacak olursak telefonda, 1080 x 2280 Full HD Plus çözünürlükte 5.8 inç boyutunda 19:9 orana sahip IPS ekran, 1.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 636 işlemci, 32 GB genişletilebilir dahili depolama alanı 4 GB RAM gibi özellikler yer alıyordu. Ayrıca bir üst varyantta ise 64GB genişletilebilir depolama alanı ve 4 / 6 GB RAM belleği yer alıyordu. 16 MP + 5 MP çözünürlüğünde çift arka kamera bulunan Nokia X6'nın ön tarafında 16 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyordu.

Nokia X6, 21 Mayıs'ta Çin'de JD.com ve Suning üzerinden 205 ABD doları karşılığında satışa sunulacak. Anketin sonucuna bakacak olursak yakın zamanda Avrupa ve diğer ülkelerde de satışa sunulabilir.

Whatsapp