Nokia X5 11 Temmuz'da Resmi Olarak Tanıtılacak

Çentikli ekrana sahip Nokia X5'in 11 Temmuz'da tanıtılacağı ortaya çıkan bir tanıtım posteri sayesinde doğrulandı.

Nokia'nın resmi Weibo hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda Nokia'nın yeni telefonları için 11 Temmuz'da bir tanıtım etkinliği düzenleyeceği belirtiliyor. Çin'de düzenlenecek bu etkinlikte Nokia X5 veya Nokia 5.1 Plus olarak adlandırılması beklenen yeni çentikli ekrana sahip telefonun tanıtılması bekleniyor.

Nokia X5 geçtiğimiz haftalarda farklı sızıntılar ile gündeme gelmişti. HMD'nin Rusya'da Nokia 2.1, Nokia 3.1 ve Nokia 5.1 modellerini duyurmasının ardından tekrar gündeme gelen Nokia X5'in teknik özellikleri geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan TENAA listesi sayesinde belli olmuştu.

Posterde ayrıca telefonun bazı özellikleri ile ilgili bilgilerde yer alıyor. Yapılan çeviriye göre posterde telefonun oyunlara yönelik iyi performans sergileyeceği belirtiliyor. Daha önceki TENAA listesinde Nokia X5'in 2.0 GHz hızında çalışan bir işlemci ile geleceği ortaya çıkmıştı.

HMD Global bazı yeni telefonlarında MediaTek üretimi işlemciler kullanmayı tercih etmişti. Bu sebeple Nokia X5 modelinde de Helio P60 gibi MediaTek üretimi bir işlemcinin kullanılmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Nokia X5'in yanı sıra aynı etkinlikte HMD Global'in Nokia 8110 4G'yi duyuracağı düşünülüyor. Nokia 8110 4G, 1996 yılında piyasaya sürülen Nokia 8110 modelinin yeniden tasarlanmış modern bir varyantıdır. 4G LTE desteği sunan KaiOS ile birlikte gelmesi beklenen telefon şimdiden birçok kullanıcının dikkatini çekmiş durumda.

Whatsapp