Nokia ve Xiaomi, Android Q Güncellemesi Alacak İlk Telefonlar Olacak

Google'ın geçtiğimiz hafta tanıttığı Andeoid Q güncellemesini alacak ilk cihazlar arasında, Nokia ve Xiaomi akıllı telefonlar da olacak.

Bazı okurlarımızın muhtemelen bildiği üzere, Google, Android Q olarak bildiğimiz Android'in bir sonraki sürümünü Ağustos / Eylül aylarında yayınlamayı planlıyor. Ancak Mountain View merkezli şirket, bazı akıllı telefonları kullanan müşterilere sunulacak birkaç Android Q beta güncellemesini erkenden yayınlayacak.

Doğal olarak bu Android Q beta güncellemelerine uyumlu Google'ın Pixel telefonlarının yanı sıra, son zamanlarda iki marka daha telefonlarını Android Q beta programına eklemeye karar verdiklerini açıkladı.

Nokia markasının arkasındaki isim olan HMD Global, Nokia 8.1'in Nokia Telefonları Geliştirici Önleme Programı aracılığıyla Android Q Beta sunan ilk akıllı telefon üreticisi olacağını doğruladı. 

Daha sonra, Xiaomi geliştiriciler ve erken test katılımcıları için Mi 9 ve Mi MIX 3 5G akıllı telefonlarda en son Android Q beta deneyimini test etme imkanı vereceğini açıkladı. Görünüşe göre, Mi MIX 3 5G şu anda Android Q Beta'yı destekleyen dünyanın ilk 5G akıllı telefonu, bununla birlikte bahsi geçen her iki cihazın da Android Q'nun son sürümüne güncellenen ilk akıllı telefonlar olması da muhtemel görünüyor. 

Android Q Beta'ya kaydolmak için, Xiaomi'nin beta program sayfasını ziyaret etmeniz ve yazılımı indirmeniz gerekiyor. Yalnız bunun, Android Q'nun kararlı sürümü olmadığını unutmayın, bu nedenle birçok özellik beklendiği gibi çalışmayabilir.

İki üreticinin bu girişimi temel olarak geliştiricilere yönelik olsa da, Google’ın güncellemeyi bu yaz piyasaya sürmesinden kısa bir süre sonra Android Q güncellemesini alan ilk akıllı telefonlar arasında olacağının açık bir göstergesi olabilir.

Whatsapp