Nokia ve Apple arasındaki patent savaşı kızışıyor

Apple, Nokia'nın patent davası girişimi sonrasında Withings akıllı ürünlerin satışını durdurdu.

Teknoloji firmaları arasında büyük bir çekişme son dönemde yaşanırken, özellikle akıllı telefon pazarı açısından gelecek sene oldukça zorlu geçecek. Gelecek sene Samsung, Apple, Sony, LG, Huawei gibi firmalar yeni akıllı telefon modellerini pazara sunacaklar ve ayrıca pazara bazı yeni firmalar da giriş yapacak.

Nokia, bu firmalardan birisi olacak ve gelecek sene Android mobil işletim sistemi üzerinde çalışan modelleri ile pazarda mücadele edecek. Bir süre önce firma HMD Global çatısı altına girerken, Nokia cihazlarının üretimi ise Çinli Foxconn tarafından gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan Nokia, yeni bir dava haberi ile dün haberimize konu olmuştu. Firma, teknoloji dünyasının lider isimlerinden olan Apple'a karşı savaş açtı. Nokia sahip olduğu bazı patentlerin Apple'ın cihazları üzerinden ihlal edildiğini iddia ederken, hem ABD'de hem de Almanya'da söz konusu ihlal iddiası ile mahkemeye başvurdu.

Apple ise bu hamle sonrasında ise ilk adımını Nokia'nın cihazının satışlarını durdurarak gösterdi. Firma hem online mağazası, hem de Apple Store perakende mağazaları üzerinden Withings akıllı ürünlerin satışlarını durdurdu.

Withings, Akıllı Vücut Analiz Cihazı ve Kablosuz Kan Basıncı Monitörü gibi bazı cihazlar sunarken, Nokia bu firmayı kısa bir süre önce 192 milyon dolar bedel ile satın almıştı.

Whatsapp