Nokia Tarafından Piyasaya Sürülmeyen Bir Windows Phone 8 Telefonu Ortaya Çıktı

Son yıllarda Android işletim sistemi ile pazara geri dönen Nokia'nın eskiden çıkartmış olduğu fakat piyasaya sunmadığı bir Windows Phone 8 cihazı ortaya çıktı.

Android işletim sistemi kullanarak yeni akıllı telefonlar üretmeye başlayan ve bu konuda da başarılı olan Nokia'nın 2012 yılında iş dünyası için ürettiği fakat piyasaya sunmadığı bir Windows Phone 8 işletim sistemli cihazı ortaya çıktı.

Ortaya yeni çıkan Nokia cihazı BlackBerry cihazlarına benzer fiziksel bir QWERTY klavyeye sahip. Ön tarafında fiziksel bir QWERTY klavyeye sahip olan cihaz, Windows Phone 8'in erken bir sürümünü çalıştırıyor. Ancak bu cihaz hiçbir zaman piyasaya sürülmedi. Cihazın modeli Nokia RX-100 olarak biliniyordu ve telefonun fotoğrafları Çin'deki bir web sitesinde keşfedildi. Cihaz, aynı zamanda fiziksel bir QWERTY klavye ile donatılmış olan 2011 Nokia E6'ya benzerlik gösteriyor ancak Nokia E6 modeli Symbian tarafından destekleniyordu.

Nokia RX-100, AMOLED bir ekrana sahipti ve içinde 2GB dahili depolama alanı yer alıyordu. Fiziksel QWERTY klavye, ayrılmış bir rakam dizisi olmaksızın 39 tuştan oluşuyordu. 2012'de, Nokia'nın, MWC'de ABD'li taşıyıcıları model sunmakla ilgilenmeye çalışmak için vakit harcadığına dair spekülasyonlar yapılmıştı. Elbette bu durum asla olmadı. Sonuç olarak, Nokia RX-100, kullanıcılara neler yapabileceğini göstermek için hiç bir şansı olmayan, piyasaya sürülmemiş telefonlardan bir tanesi oldu.

Kim bilir belki Nokia bu telefonu ile iş dünyasında adından sıkça söz ettirir ve Blackberry firmasına ciddi bir rakip olabilirdi. Her ne kadar piyasaya sürülmemiş olsa da sonuç olarak Nokia böyle bir proje geliştirmiş. Nokia'nın neden bu telefonu piyasaya sürmediğini elbette şuan için bilemiyoruz.

Whatsapp